Antena Meniu Search
x

Video Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, la slujba de inaugurare a Catedralei Evanghelice din centrul Sibiului: "Este impresionant"

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen se află duminică la Catedrala Evanghelică din centrul Sibiului, unde are loc o slujbă de inaugurare, la finalul unui proces de reabilitare care a durat trrei ani.

de Redactia Observator

la 10.10.2021, 12:30

Vezi și

Preşedintele şi soţia sa Carmen au sosit în Piaţa Huet, unde se află biserica, fiind întâmpinaţi de reprezentanţi ai lăcaşului de cult, după care au intrat, pentru a asista la ceremonia religioasă, relatează news.ro. Procesul de reabilitare a Bisericii Evanghelice din centrul Sibiului a început în 2018, fiind finanţat din fonduri europene.

"Este impresionant. O lucrare mare, absolut notabilă şi cred că această lucrare de renovare arată că această comunitate săsească care numeric este mică, este activă, este vie şi, după părerea mea, foarte important, arată că aici în Sibiu şi în această comunitate se pune mare valoare pe moştenirea spirituală, culturală şi, nu în ultimul rând pe cea arhitectonică şi sunt foarte bucuros să văd că aici în Sibiu lucrurile merg mai departe şi oraşul araă din ce în ce mai bine. Întreaga biserică are o altă atmosferă, este mai caldă şi mai primitoare. Este o realizare foarte frumoasă", a transmis Klaus Iohannis.

Forma actuală este cea de după renovarea din 1520, pe structura vechii bazilici din secolul al Xll-lea. Interiorul bisericii este în stil gotic, cu bolţi arcuite şi pietre funerare pe pereţii din nord. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, la slujba de inaugurare a Catedralei Evanghelice din centrul Sibiului: "Este impresionant"