Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Prima maşină electrică "Made in Cluj", omologată. Cu cât s-ar vinde modelul unicat, care atrage toate privirile pe străzi

Prima maşină electrică fabricată la Cluj a ieşit pe străzile prin oraş. Vorbim despre un prototip, care a fost omologat deja de Registrul Auto Român şi a primit numere de înmatriculare pentru a putea fi testat în trafic. Vă spunem doar atât - vehiculul arată excepţional şi merge excelent. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 19.10.2023 , 21:41

Cam 500 mii euro ar costa acest prototip, asta în cazul în care ar fi de vânzare…dar vă veţi bucura de o maşină unicat. Şi cel mai important, pe etichetă, pentru că are şi o etichetă pe care scrie "MADE IN CLUJ". Vorbim despre o maşină 100% electrică, realizată din fibră de carbon, deci nu foarte grea, cântăreşte 2 tone şi care atinge o viteză de 120 km/h. 

Ar putea şi mai mult, dar fiind în teste a fost limitată la această viteză. Trecem la interior. Interiorul e la fel de spectaculos ca şi exteriorul, avem 4 locuri, scaunele sunt tapiţate cu piele ecologică, sunt foarte comode, iar caroseria e ranforsată exact ca la maşinile de raliuri, deci e foarte sigură.

Maşina nu are cheie de contact şi nici schimbător de viteze

Vezi și

În interior totul e digital, nu are nici oglinzi retrovizoare ci nişte camere, iar şoferul vede tot ce se întâmplă pe cele două ecrane din bord. Nici macăr schimbător de viteza clasic nu avem, pentru că viteza se schimba electronic, iar totul se controloează de pe această consola cu touchscreen. 

Maşina a fost deja omologată de RAR pentru probe pe străzi, iar marea provocare a fost atunci când cei care au conceput-o au fost nevoiţi să prezinte cheile în faţa inspectorilor, fiind una dintre condiţiile omologării. Maşina nu are chei fizice, se deschide şi se închide prin atingerea unor senzori, dar în cele din urma şi cei de la RAR au înţeles că lipsa cheilor nu e decât în progres tehnologic, aşa că au omologat-o.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Evenimente » Prima maşină electrică "Made in Cluj", omologată. Cu cât s-ar vinde modelul unicat, care atrage toate privirile pe străzi