Antena Meniu Search
x

Video Prima reacție a lui Gheboasă, după ce a fost amendat în urma prestației de la UNTOLD 2023: "Este rasism la adresa mea"

Trapperul Gheboasă a avut prima reacție, în mediul online, după ce a fost amendat cu 1.000 de lei, în urma prestației de la UNTOLD 2023. El a fost sancționat pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora", au transmis autorităţile din Cluj Napoca marţi. Totodată, a fost făcută o sesizare şi la Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării. 

de Redactia Observator

la 09.08.2023, 08:51

Prima reacție a lui Gheboasă, după ce a fost amendat în urma prestației de la UNTOLD 2023
Prima reacție a lui Gheboasă, după ce a fost amendat în urma prestației de la UNTOLD 2023 - Instagram / Gheboasa11

La scurt timp după ce a fost amendat, trapperul Gheboasă a postat un clip pe TikTok, acolo unde acesta explică ce s-a întâmplat după prestația sa de pe scena de la UNTOLD 2023. Artistul român de trap a ținut să menționeze că a fost amendat, însă pe scena respectivă au cântat mai mulți artiști cu versuri "poate mai rele, sau la fel de rele" ca ale lui, cu diferite conotații sexuale.

Trapperul vrea să-și facă dreptate în instanță

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Piesa care a provocat controverse în spaţiul public este numită "Ţiganca", iar artistul a fost acuzat că a folosit expresii jignitoare la adresa femeilor şi romilor. În filmulețul postat pe contul său de TikTok el a negat aceste acuzații, ba mai mult, a ținut să menționeze că iubește oamenii de etnie romă.

"Cum să fac eu rasism? Jandarmeria a ținut să-mi dea amendă 1.000 de lei. Dar cum, pe ochi frumoși. Mi se pare revoltător să primesc doar eu amendă pe care, bineînțeles, nu o s-o plătesc, pentru că o să merg în instanță mai departe, pentru că deja am și un avocat. Vreau să contest această amendă pe care am primit-o pe ochi frumoși. O să contesc această amendă și o să câștig pentru că sunt singurul care a laut amendă. Mi se pare că este rasism la adresa mea. Acolo au cântat alți colegi de ai mei, în care nu arunc cu noroi, dar dacă legea asta s-ar aplica pentru toată lumea și nu doar pentru mine care sunt de etnie romă, ar trebui să fie amendată toată lumea. Consider că este rasism și este motivul pentru care eu voi merge în instanță", a declarat Gheboasă pe TikTok. 

Reacţia Jandarmeriei Române

Jandarmeria Română a transmis, marţi seară, în legătură cu amenda aplicată de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca cântăreţului Gheboasa (Gabriel Gavriş) pentru versurile vulgare şi rasiste din concertul susţinut la festivalul Untold, că instituţia "nu aplică sancţiuni discriminatorii".

"Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la sancţiunea aplicată astăzi de către Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca, facem precizarea că Jandarmeria Română nu aplică sancţiuni discriminatorii pe criterii sociale, etnice, religioase sau de orice altă natură. Toate acţiunile noastre sunt ghidate de principiile imparţialităţii, echităţii şi respectului pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor", se afirmă în comunicatul de presă transmis de Jandarmeria Română.

De asemenea, sursa citată menţionează că "Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca va continua să analizeze imaginile din timpul festivalului şi acolo unde se vor constata fapte antisociale, vor fi aplicate sancţiuni conform legii, într-o manieră echitabilă şi nediscriminatorie".

Reacţia Jandarmeriei Române vine după ce, într-un video postat pe reţelele de socializare, cântăreţul Gheboasa afirmă că a fost amendat de jandarmii clujeni "pe ochi frumoşi'', el fiind "ţigan" şi singurul aparţinând acestei etnii care a cântat pe scena de la Untold.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Prima reacție a lui Gheboasă, după ce a fost amendat în urma prestației de la UNTOLD 2023: "Este rasism la adresa mea"