Antena Meniu Search
x

Trapperul Gheboasă, amendat după prestaţia de la UNTOLD 2023. Autorităţile au sesizat şi CNCD

Trapperul Gheboasă a primit o amendă de 1.000 de lei după prestaţia sa de la UNTOLD 2023 pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora", au transmis autorităţile din Cluj Napoca marţi. Totodată, a fost făcută o sesizare şi la Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării. 

de Redactia Observator

la 08.08.2023, 15:51

Trapperul Gheboasă, amendat după prestaţia de la UNTOLD 2023. Autorităţile au sesizat şi CNCD
Trapperul Gheboasă, amendat după prestaţia de la UNTOLD 2023. Autorităţile au sesizat şi CNCD - Instagram/captură Facebook

Prestaţia artistului român de trap de pe scena festivalului clujean a împărţit România în două. Cântăreţul a utilizat expresii jignitoare la adresa femeilor şi romilor, dar ar fi încurajat şi consumul de droguri, internauţii fiind astfel revoltaţi, mai ales din cauza faptului că cei mai mulţi dintre spectatori erau copii şi adolescenţi. 

Piesa care a provocat controverse în spaţiul public este numită "Ţiganca", iar versurile sunt vulgare şi jignitoare la adresa femeilor. Piesa a fost cerută de public, spectatorii cântând versurile împreună cu interpretul.

În urma mai multor sesizări, autorităţile au analizat show-ul de la UNTOLD 2023 şi au decis să îl sancţioneze pe trapper cu o amendă de 1.000 de lei: "În data de 6 august a.c., ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la concertul susținut de trapperul Gheboasa, în timpul căruia acesta a avut versuri vulgare și rasiste, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic pe care l-au avut la dispoziție".

Sesizare şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Pe acelaşi subiect

"În urma analizării informațiilor și verificării aspectelor semnalate, în data de 8 august a.c., a fost

aplicată în acest caz o sancțiune contravențională, conform prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora", au mai precizat autorităţile.

Totodată, a fost sesizat şi Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării pentru "analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Trapperul Gheboasă, amendat după prestaţia de la UNTOLD 2023. Autorităţile au sesizat şi CNCD