Antena Meniu Search
x

Video Primarul condamnat penal Cătălin Cherecheş a vorbit despre "onoare" înainte de a se ascunde. Şi-a pus şi averea uriaşă la adăpost

Primarul din Baia Mare a dispărut fără urmă după ce a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare. Cherecheş a fost dat deja în urmărire generală. Cu doar câteva ore înainte de sentinţa finală, edilul posta, la derută, un mesaj video înregistrat la ora 3 dimineaţa, ca şi cum ar fi fost în direct. Avocatul său îl îndeamnă să se prea în cel mai scurt timp posibil.

de Redactia Observator

la 24.11.2023, 19:14

Vezi și

Cătălin Cherecheş, primar Baia Mare: Onoarea ţi-o construieşti o viaţă întreagă şi o pierzi într-o clipă. Am fost acuzat pe nedrept.

Este mesajul primarului din Baia Mare la ora 3:00 dimineaţa, înainte de a se pronunţa sentinţa definitivă. Poliţiştii au mers la el acasă pentru a-l duce în penitenciar, iar nerăbdarea lor a dus la scene demne de cascadorii râsului. Surpriză, însă. La vilă, primarul a fost de negăsit. Poliţiştii l-au căutat la primărie şi la prietenii lui din Satu Mare şi Sălaj.

Razvan Doseanu, avocat Chereches: Dacă iau legătura cu dumnealui şi mă sună, sfatul meu este categoric de a se preda la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Cherecheş ar fi fugit din ţară prin vama Petea

Pe acelaşi subiect

 Potrivit surselor Observator, Cherecheş ar fi fugit din ţară prin vama Petea, asta deşi era sub control judiciar şi nu avea voie să iasă din România. Mama edilului ar fi decolat ieri din Germania spre Italia. Pe insula Pantelleria, familia ar avea mai multe proprietăţi.

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: Nu este primul şi nici ultimul care crede că scapă de consecinţele faptelor sale. Sunt absolut convinsă că şi îşi va ispăşi pedeapsa în penitenciarele din România.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne al României: Nu comentez cazuri în mod particular. Există proceduri clare, le ştie toată lumea.

Primarul din Baia Mare ar fi avut ieri mai multe întâlniri.

Doru Dăncuș, viceprimar Baia Mare: L-am lăsat în primărie aseară. Eu am plecat în jurul orei 19.30, dânsul a rămas în primărie. Mi s-a părut normal.

Reporterii Observator au încercat să ia legătura şi cu familia edilului. Fără succes.

Cătălin Cherecheş spera că va mai câştga timp: ceruse strămutarea dosarului de mai multe ori în ultima lună.

Cătălin Cherecheş este acuzat de luare de mită în formă cotinuată

Alex Prunean, reporter Observator: Din completul care a decis pedeapsa primarului din Baia Mare a făcut parte şi judecătoarea pe care socrii lui Cătălin Cerecheş ar fi încercat să o mituiască prin intermediul mamei. Acesta a fost şi motivul pentru care edilul a depus luni o a treia cerere de strămutare a dosarului la o altă instanţă.

Cătălin Cherecheş este acuzat de luare de mită în formă cotinuată. Procurorii DNA au reuşit să-l prindă în flagrant în aprilie 2016, când a luat 70 de mii de lei pentru o numire în cadrul clubului de fotbal orăşenesc. Patru luni mai târziu era plasat în arest la domiciliu, iar în decembrie a fost eliberat. Cherecheş se întoarce în Primăria Baia Mare pe 10 mai 2017.

În februarie 2022, primeşte sentinţa în primă instanţă 5 ani de închisoare cu executare. În urmă cu o lună, soacra edilului încearcă să-i obţină o pedeapsă mai blândă şi negociază o mită de 50.000 de euro cu mama judecătoarei din dosar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Primarul condamnat penal Cătălin Cherecheş a vorbit despre "onoare" înainte de a se ascunde. Şi-a pus şi averea uriaşă la adăpost