Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Primele declaraţii ale generalului SRI Dumitru Dumbravă, după ce DNA l-a pus sub acuzare. "Teoria conspiraţiei"

Generalul SRI Dumitru Dumbravă face primele declaraţii după ce a fost pus sub acuzare de procurorii DNA. Șeful "câmpului tactic", practic cel care supraveghea dosararele penale până la condamnarea finală, spune că înregistrările omului de afaceri Cătălin Hideg trebuie însoţite şi de alte probe. Şi premierul a făcut comentarii legate de acest scandal uriaş în care sunt implicaţi foştii şefi din servicii. Marcel Ciolacu susține că situaţia trebuie discutată în Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

de Redactia Observator

la 03.06.2024 , 20:43

Generalul în rezervă Dumitru Dumbravă a fost șef al Direcţiei Juridice a Serviciului Român de Informaţii, iar în 2015 vorbea fără rezerve despre cum SRI urmăreşte unele dosare până la rezolvarea lor definitivă în instanţă. La acel  moment, i se cereau explicaţii în Parlament despre colaborarea pe care o avea cu şefa DNA Laura Codruţa Koveşi. 

Generalul Dumbravă, primele explicaţii

Reporter: De când a ajuns doamna Kovesi la Parchetul European, dumneavoastră ați mai avut discuții cu dansa?

Vezi și

Dumitru Dumbravă, acuzat de trafic de influenţă: Chestiunile astea sunt teoria conspirației! Sunt lucruri care apar în stenograme, sau ce înregistrări a făcut Hideg. O să vedem dacă sunt 

Pe acelaşi subiect

coroborate cu alte probe.

Acum, Dumitru Dumbravă, alături de Florian Coldea, fostul număr 2 din SRI, este acuzat de DNA de trafic de influenţă, după denunţul omului de afaceri Cătălin Hideg. Cei doi s-ar fi întâlnit în biroului generalului.

"Era prea multă tehnică în biroul domnului general. Am fost impresionat că n-am văzut niciodată în viață mea atât de multe gadgeturi, atât de multe tablete și telefoane. Undeva la 40-50 de instrumente erau pe masă, pe lângă televizor, peste tot", spune Cătălin Hideg. 

"Sunt foarte tehnologizat, eu sunt generaţia nativilor digitali. Îmi trebuie o stație de încărcare", este răspunsul dat de Dumitru Dumbravă.

Între timp, la DNA au continuat audierile. O apariţie surpriză a fost Adrian Mititelu, care a făcut un denunţ împotriva avocatului Doru Trăilă, un pion important în gruparea foştilor generali SRI.

"Eu am fost primul experiment în povestea asta! Eu sunt victima. Mi s-a furat un club de fotbal, am câștigat la Fond, la Bucureşti, la Tribunalul Bucureşti, iar în apel au operat optimizarea sentințelor", spune Adrian Mititelu, patron FCU Craiova 1948. 

Adrian Mititelu este a patra persoană care depune plângere împotriva trio-ului Coldea-Dumbravă-Trăilă. Totul a început de la omul de afaceri Cătălin Hideg, care i-a acuzat pe foştii generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, dar şi pe avocatul Doru Trăilă, că i-au cerut 600 de mii de euro, pentru a-i rezolva favorabil un dosar în instanţă. Apoi, Mihai Fişcă, un alt om de afaceri, a susţinut că a fost ameninţat de oamenii din cercul de cunoscuţi ai celor trei, pentru a abandona un proces. În faţa DNA a ajuns şi patronul unui cazino online, care le-a spus procurorilor că gruparea de generali în rezervă ar fi încercat să-i ia cu forţa afacerea pentru a o folosi într-o schemă ilegală cu criptomonede.

Scandalul generalilor ar putea fi discutat în următoarea şedinţă a CSAT

"E un precedent creat și eu consider, eu n-am niciun atribut să chem toți directorii la Guvern pentru a discuta pe această temă. Acest atribut îl are ori președintele în cadrul instituțional în CSAT, ori Parlamentul României dacă sunt modificări de lege la siguranța națională", declară premierul Marcel Ciolacu.

Premierul spune că trebuie văzut ce au făcut generalii după ce au ieșit la pensie și cum au ajuns să ofere consultanță.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Primele declaraţii ale generalului SRI Dumitru Dumbravă, după ce DNA l-a pus sub acuzare. "Teoria conspiraţiei"