Antena Meniu Search
x

Video Nou denunţ în dosarul Coldea-Dumbravă. Premierul Ciolacu vrea ca situaţia foştilor şefi din SRI să fie dezbătută în CSAT

Continuă denunţurile împotriva fostului şef adjunct al SRI, generalul Florian Coldea şi avocatului Doru Trăilă. Astăzi, a venit rândul omului de afaceri Adrian Mititelu să depună o plângere, în care acuză, printre altele, că preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, ar fi colaboratorul avocatului Doru Trăilă. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 03.06.2024 , 14:47

"Acest modus operandi a funcţionat şi în cazul meu. Mie mi s-a furat un club de fotbal, am câştigat la fond, iar în apel a funcţionat optimizarea sentinţelor. Sunt dovezi clare că federaţia a plătit aproape 10 milioane de euro acestui grup infracţional organizat", a spus omul de afaceri Adrian Mititelu.

Nou denunţ în dosarul foştilor şefi SRI

Acest nou denunț ar putea schimba destul de mult cursul dosarului, mai ales că vorbim despre un alt denunț formulat pe numele avocatului Doru Trăilă, cunoscut drept colaboratorul lui Florian Coldea și al generalului Dumitru Dumbravă, cel care se ocupa de preluarea banilor și mai apoi de împărțirea către foștii capi ai SRI. Rămâne de văzut în ce măsură va cântări acest denunț. Între timp, continuă audierile la sediul DNA. Zilele următoare ar trebui să ajungă la sediul DNA și generalul în rezervă Dumitru Cocoru, considerat și el colaborator al lui Florin Coldea, omul care are și el o afacere deschisă împreună cu fostul adjunct al SRI.

Vezi și

În paralel, la secțiile de poliție, generalii și ceilalți doi suspecți trebuie să meargă în fiecare săptămână să semneze controlul judiciar. Astăzi a fost rândul generalului Coldea, însă nu s-a mai prezentat la Poliția Voluntari. Sursele noastre spun că ar fi cerut schimbarea zilei în care să meargă să semeneze controlul judiciar.

Pe acelaşi subiect

Dosarul a ajuns pe masa premierului

Un lucru foarte important, acest dosar a ajuns pe masa premierului. Marcel Ciolacu spune că această situație ar trebui dezbătută în CSAT și ar trebui luate măsuri, fie impuse niște reguli, fie adoptată o lege în așa fel încât foștii șefi ai SRI să nu mai poată da consultanță atunci când ies din sistem.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, duminică, în legătură cu cazul fostului prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, că ar trebui impuse reguli "clare" ca atunci când părăseşti funcţia de ofiţer, să nu ai voie, o perioadă de timp, să faci consultanţă politică.

"Poate prin contractele pe care le semnezi când eşti ofiţer în interiorul instituţiei, să fie nişte reguli foarte clare: în momentul în care părăseşti funcţia, nu ai voie o perioadă de timp să faci consultanţă politică sau în domeniul pe care l-ai gestionat. La un moment dat trebuie reglementat. Cel mai corect ar fi printr-o lege. (...) Un cadru legislativ în care să vorbeşti cu toate instituţiile, eu nu văd alt cadru decât CSAT. Ori parlamentul să cheme toate instituţiile şi apoi să legifereze, în ultimă instanţă. Până atunci, anumite reguli ar trebui trase. Nu ştiu dacă domnul Coldea este vinovat sau nu este vinovat şi nici nu este treaba mea, este treaba magistraţilor. În momentul în care deja există anumite măsuri date de către un magistrat, înseamnă că este ceva întemeiat. Se aduc atingeri instituţiilor statului. Un stat nu îşi permite aceste lucruri", a declarat Marcel Ciolacu la Prima News, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, dacă mai apar astfel de cazuri, atunci va avea statul, în integralitatea sa, de suferit

"Ceva trebuie să se întâmple. Nu contează că îl cheamă Coldea, că îl cheamă Popescu, că îl cheamă Georgescu, important e să nu se mai întâmple aşa ceva, pentru că instituţia în sine are de suferit, şi ca imagine, şi în interiorul ei. (...) Cred că tema este: dacă ai avut acces la anumite informaţii, dacă ai folosit acele informaţii. Să ştiţi că acest lucru se numeşte trădare. Eu văd că nu este vorba de aşa ceva, e vorba de trafic de influenţă, de acte de corupţie. Cu adevărat trebuie reglementat acest lucru, pentru că, dacă mai apar astfel de cazuri, atunci va avea statul, în integralitatea sa, de suferit şi nu cred că este corect, mai ales că statul şi-a făcut datoria, adică ai o anumită pensie decentă. E afectată imaginea României şi a statului român", a spus premierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 9 voturi
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Evenimente » Nou denunţ în dosarul Coldea-Dumbravă. Premierul Ciolacu vrea ca situaţia foştilor şefi din SRI să fie dezbătută în CSAT