Antena Meniu Search
x

Video Val de denunțuri împotriva lui Florian Coldea. Proprietarul unui cazino susţine că a fost amenințat, iar apoi a găsit urme de explozibil pe maşină

Ziua şi denunţul la DNA împotriva generalilor SRI Coldea-Dumbravă! În exclusivitate pentru Observator, un om de afaceri îl acuză pe fostul şef operativ al Serviciului Român de Informaţii că sprijinea o grupare care intenţiona să-i preia cazinoul online pentru a spăla bani din criptomonede. Bărbatul susţine că a primit ameninţări prin intermediari să renunţe la afacere, în caz contrar va avea de a face cu persoane extrem de periculoase şi de influente. Ca să-l convingă, unui angajat i-ar fi fost montat explozibil pe maşină. Dosarul ar fi ajuns spre soluţionare tot la SRI, instituţie a cărei imagine este zguduită din temelii zilele acestea. 

de Redactia Observator

la 30.05.2024 , 19:28

Numele fostului şef din Serviciul Român de Informaţii, Florian Coldea, apare într-un nou denunţ la DNA, alături de alţi opt indivizi. Ei sunt acuzaţi de un om de afaceri din Bucureşti de comiterea a 10 infracţiuni, printre care înşelăciune, şantaj, ameninţare sau furt calificat.

"Ei au lucrat pe sistem militar. Tot timpul s-a lucrat prin săgeţi, trimis cineva, vorbit cineva, în momentul de faţă, în dosar sunt 20 de persoane", a declarat denunțătorul.

Bărbatul, care deţine un cazino online, spune că gruparea generalilor Coldea-Dumbravă a luat legătura cu el prin intermediul unui angajat al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, Marius Sarafu, văr cu un cunoscut interlop din Constanţa, Stila Sarafu. Ar fi vrut să-i cumpere afacerea, pentru a spăla banii obţinuţi din minarea de criptomonede.

Vezi și

"Făceau depuneri în cazino în cripto şi cazinoul acesta, având contul în Elveţia, avea posibilitatea să transfere fără să ştie nimeni. Produceau cantităţi foarte mari de cripto! În România au! Aveau 25.000 de unităţi de criptare monede! Mi-a zis că în spatele lor sunt trei generali foarte puternici, printre care şi Florian Coldea şi Ovidiu Dumbravă şi Dumitru Cocoru! Să tac din gură, că oamenii sunt foarte periculoşi!", a spus denunțătorul.

Pe acelaşi subiect

Dosarul generalilor SRI. În afacere s-ar fi vehiculat sume uriaşe de ordinul a zecilor de milioane de euro

Bărbatul susţine că din grupare fac parte Ovidiu Toma, patronul companiei Criptodata şi Bogdan Mărunţiş, finul lui Florian Coldea, şi el implicat în aceeaşi afacere cu monede virtuale.

"Ei au spus aşa... Deci noi venim cu investiţia de 10 milioane de euro şi într-o lună, două vrem să-i luăm înapoi! Păi de unde să-i luăm înapoi, am întrebat? Avem scheme şi aducem jucători! În momentul ăla eu am zis că e o păcăleală, e o ţeapă! Mi-au făcut schema de investiţie, după aceea am realizat că este o schemă infracţională!", a declarat denunțătorul.

Denunţătorul spune că a vrut să se retragă din afacere, moment în care au început ameninţările: "Mi-a zis că... nici nu-mi imaginez cu cine m-am pus, nici nu-mi dau seama cu cine m-am pus şi mă vor distruge!".

Omul de afaceri susţine că pe maşina unui angajat de-al său, poliţiştii au găsit urme de explozibil. "Am primit răspuns de la SRI că nu ne pot da mai multe detalii. E un avertisment că de data asta e vorba de nişte urme de explozibil, data viitoare...", a fost de părere denunțătorul.

Şi Cătălin Hideg, afaceristul care a dat startul denunţurilor împotriva lui Florian Coldea, a reclamat o ameninţare similară

"Am fost ameninţat că îmi explodează o bombă în faţă, că o să am probleme foarte mari, că nu îmi dau seama cu cine mă pun. Că ei sunt cei care conduc România, că Dumnezeu este domnul Coldea", a declarat Cătălin Hildeg, denunţător.

Cel care apare în înregistrări ameninţându-l pe denunţător se apără şi spune acesta i-ar datora lui 130.000 de dolari. Susţine, de asemenea, că acuzaţiile care îi sunt aduse sunt invenţii.

"Nu l-am văzut în viaţa mea (pe Coldea), nu ştiu, niciodată, nu am vorbit cu ei! Ce treabă am eu cu asta, de ce mă amestecaţi pe mine? Spuneţi că sunt partener, dar de ce spuneţi că am eu treabă, că sunt eu cu Coldea?", a replicat Marius Sarafu, fost partener de afaceri cu denunţătorul.

Acţionarii companiei Criptodata spun, la rândul lor, că s-au întâlnit o singură dată cu cel care i-a denunţat în faţa procurorilor DNA şi nu au încheiat nicio afacere cu acesta. De asemenea, neagă toate acuzaţiile aduse de el. 

Între timp, la DNA creşte numărul celor care depun sesizări împotriva generalului Florian Coldea

Şi toţi au legătură cu cei aflaţi deja în dosarele de pe masa procurorilor. Mihai Fişcă, un cumnat al aceluiaşi patron care deţine compania de criptomonede a depus şi el un denunţ împotriva fostului şef din SRI. Al treilea, în ultima săptămână.

În faţa procurorilor a apărut şi Bogdan Neidoni, un milionar cu afaceri la Monaco. El ar fi intermediat discuțiile dintre Cătălin Hideg și generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, la solicitarea unui alt inculpat din acest dosar, Dan Tocaci.

Supranumit săgeata lui Coldea, Bogdan Neidoni ar fi fost angajat al SRI în perioada 1996-1997, după ce a absolvit Institutul Național de Informații. Între 2010-2017, a condus mai multe companii ale statului, unele dintre ele care au activat în domeniul energiei. Presa a scris că generalul Coldea şi-a pus pe numele său casa pe care ar deţine-o la Monaco. 

Sarabanda audierilor va continua şi zilele următoare, spun surse din anchetă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Exclusiv Observator » Val de denunțuri împotriva lui Florian Coldea. Proprietarul unui cazino susţine că a fost amenințat, iar apoi a găsit urme de explozibil pe maşină