Antena Meniu Search
x

Primele imagini cu fetiţa găsită moartă pe un câmp, în Arad. Noi detalii tulburătoare din anchetă

Au apărut primele imagini cu fetiţa găsită moartă pe un câmp, lângă cimitirul din localitatea Bujac, Arad. Anchetatorii au reuşit să reconstituie chipul fetiţei, iar pozele au fost făcute publice în încercarea de a o identifica şi pentru a putea restrânge cercul de suspecţi.

De Monica Palade la 01.11.2021, 13:15
Vezi și

Chipul fetiţei a fost puternic afectat şi de lovituri, dar și de incendiu. Specialiştii de la Institutul Național de Medicină legală încearcă să realizeze şi profilul genetic al copilei, pentru a stabili cu exactitate identitatea.

Detalii tulburătoare din anchetă

Potrivit anchetatorilor, victima avea aproximativ 5-6 ani şi 1,10-1,20 m înălţime, ochi căprui, păr şaten aproximativ 25 cm, decesul survenind în urmă cu 1-2 zile înainte de data găsirii cadavrului.

Poliţiştii au cerut imagini de pe camerele de supraveghere localnicilor aflaţi în zonă. În mâna fetiţei, în pumnul strâns, legiştii au găsit un fir de păr de 22 centimetri, iar acum rămâne de văzut şi cui aparţine. Momentan, două ipoteze sunt luate în calcul: o crimă în familie, în care vinovaţi pot fi chiar părinţii, sau o joacă între copii, care s-a sfârşit tragic.

Pe acelaşi subiect

Misiunea este dificilă pentru anchetatori, pentru că în Arad, nu a fost sezitată dispariţia vreunui copil, care să corespundă cu cadavrul descoperit. De asemenea, organele de poliţie delegate verifică, cu sprijinul D.G.A.S.P.C., minorii instituţionalizaţi cât şi dispariţiile de minori înregistrate la nivel naţional.

Atât cu ocazia cercetării la faţa locului cât şi după reluarea acestora, existând suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului, s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente a căror conţinut a fost folosit pentru incendiere.

Procurorii iau în calcul să fi fost ucisă de părinţi

De cealaltă parte, procurorii au schimbat încadrarea juridică în cazul fetiţei moarte, din omor şi profanare de cadavre, în violenţă în familie, având în vedere că familia fetei nu a anunţat dispariţia acesteia.

"S-a schimbat încadrarea juridică din omor şi profanare de cadavre în violenţă în familie având în vedere că familia nu a anunţat dispariţia copilului", a declarat, pentru News.ro, procurorul Ruxandra Tarcea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Potrivit sursei citate, urmează să fie făcută publică fotografia fetei găsită decedată, după ce faţa acesteia a fost curăţată de medicii legişti.

Trupul copilului a fost găsit sâmbătă seara, de un bărbat care îşi plimba câinele în apropierea cimitirului din localitatea arădeană Bujac. Bărbatul a sunat imediat la numărul de urgenţă 112. Poliţiştii au găsit piciorul ars al unui copil, apoi trupul căruia îi lipseau membrele inferioare. Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Primele imagini cu fetiţa găsită moartă pe un câmp, în Arad. Noi detalii tulburătoare din anchetă