Antena Meniu Search
x

Primele măsuri în ancheta mafiei deşeurilor. Mai mulţi lideri ai reţelei au fost reţinuţi

Date noi din ancheta mafiei deşeurilor. După percheziţiile de amploare de weekendul trecut, 40 de persoane au fost duse la audieri şi mai mulţi lideri ai uriaşei reţele au fost reţinuţi. Unul dintre ei a fost săltat chiar din aeroport. Sunt practic primele urmări ale curăţeniei de toamnă făcute de procurorii Antimafia, după ce s-a descoperit că tone de gunoaie ajung ilegal în România şi că reţeaua transformase ţara noastră în tomberonul europenilor.

de Redactia Observator

la 02.10.2023, 13:25

Vezi și

Şapte persoane au fost reţinute şi urmează să ajungă în faţa magistraţilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. Cu toţii au propunere de arestare preventivă.

Totodată, după cele 44 de percheziţii au fost descoperite sume importante de bani, 73.000 de euro, 66.000 de lei şi 600 de franci în casele suspecţilor, dar şi foarte multe telefoane. În plus au mai fost descoperite alte 48 de tone de deşeuri în depozite din vestul ţării. 

Această reţea a funcţionat o perioadă îndelungată de timp şi a fost monitorizată de autorităţi. În tot acest timp, au fost interceptte 57 de transporturi ceea ce înseamnă că 1.500 de tone de deşeuri au intrat în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Primele măsuri în ancheta mafiei deşeurilor. Mai mulţi lideri ai reţelei au fost reţinuţi