Antena Meniu Search
x

Video Primul convoi cu tehnică militară franceză a intrat în România. Zeci de blindate, în drum spre baza de la Cincu

Un convoi cu tehnică militară franceză a intrat, azi noapte, în România, prin Vama Nădlac. Cele 34 de camioane militare, care vor ajunge la Baza de la Cincu, din judeţul Braşov, vor merge, pe un traseu prestabilit de autorităţi, pentru a nu perturba traficul rutier. 

de Redactia Observator

la 24.10.2022, 08:21

Vezi și

Convoiul militar este format din transportoare blindate şi completează mijloacele tehnice ale Grupului de luptă NATO, condus de Franţa.

Al doilea convoi urmează să intre în România în noiembrie

Un al doilea convoi, constituit dintr-o companie de tancuri, urmează să intre în ţara noastră luna viitoare.

Grupul de luptă al NATO din România s-a constituit începând cu luna mai. La propunerea Franţei de a prelua rolul de naţiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance (Spearhead) al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează BGFP pe teritoriul naţional, integrând, pe bază rotaţională, efective ale Belgiei şi Ţărilor de Jos. 

BGFP contribuie la creşterea cooperării militare a României cu Franţa, şi, implicit, la consolidarea securităţii spaţiului euro-atlantic pe Flancul Estic. Cooperarea cu partenerii strategici şi existenţa pe teritoriul naţional a unor structuri de luptă relevante contribuie la creşterea capacităţii de apărare şi descurajare în contextul războiului din Ucraina şi a crizei din regiunea Mării Negre. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Primul convoi cu tehnică militară franceză a intrat în România. Zeci de blindate, în drum spre baza de la Cincu