Antena Meniu Search
x

Primul mesaj apărut pe pagina de Facebook a Fermei Dacilor, după tragedie: "Cum îşi poate imagina cineva că un om îşi poate pune propriii copii în pericol?"

Incendiu la Ferma Dacilor. Cad primele capete după nenorocirea de la Ferma Dacilor. Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Prahova şi-a dat demisia, "pentru a elimina orice suspiciune privind ancheta". Iar şeful Inspecţiei de Prevenire din aceeaşi instituţie a plătit cu funcţia după şirul de nereguli. care au dus la moartea a 7 oameni. Pe lângă lipsa avizului de securitate la incendiu, pensiunea nu avea nici măcar autorizaţie de construire. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 28.12.2023, 13:46

Vezi și

Cei 26 de oameni cazaţi la pensiunea din Tohani au avut o singură ieşire. Prin iadul de foc. Mulţi dintre ei dormeau cand au izbucnit flăcările. Opt dintre ei n-au reuşit să mai scape. Trei erau copii. Se adunaseră să-l sărbătorească pe fiul patronului pensiunii - Victor Dinicu, un puşti de 11 ani. Era cu alţi copii, se juca în altă cameră, adormise.

Marian Stan, tatăl unui angajat care îl cunoștea pe patron: E copilul lui, vă daţi seama! Era atât de şocat, că rămăsese cu un adidas al copilului în braţe. Sunt foarte tulburaţi!

Băiatul era un hocheist talentat și făcea partea din echipa sub 13 ani a clubului Corona Brașov. începuse să joace hochei la Academia Țiriac. Acolo, colegii i-au ridicat un altar de flori. Visul lui Victor, spun ei, era să joace la Turneul Internațional din Canada, din 2025.

Aseară, pe pagina de Facebook - Ferma Dacilor, a apărut şi o primă postare după tragedie. “Cum îşi poate cineva imagina că un om îşi poate pune proprii copii în pericol? De acest Crăciun, ne-am adunat familie şi puţini turişti cazaţi în căsuţele individuale. Am vrut să avem un Crăciun puţin mai personal. În aceste momente avem nevoie de o rugăciune pentru a ne îngropa copiii şi prietenii apropiați. Oamenii noştri de zi de zi, copiii adoraţi din vieţile noastre nu mai urcă soarele pe cer pentru noi. Ne dor inimile cum nu ne-au mai durut, cum n-am știut vreodată că-i posibil“.

Pe acelaşi subiect

Cine sunt victimele tragediei de la Ferma Dacilor

În catastrofă a dispărut şi finul patronului - Lucian Ene, zis Pif. Bărbatul apucase să iasă din foc şi să-şi vadă soţia şi unul dintre băieţii gemeni, în viaţă, dar cu arsuri. Lipseau însă ceilalţi doi copii ai familiei - Luca, fratele geamăn al lui Matei şi mezinul Petru, de 11 ani. Tatăl a intrat în foc după ei. Nu a mai ieşit niciunul

Băieţii erau fotbalişti legitimaţi la cluburile CSA Steaua și New Stars. Amândoi cu un potenţial uriaş, spun antrenorii.

Alin Dumitriu, antrenor CSA Steaua: Ambii fraţi erau la noi, la Steaua. Erau copii foarte talentaţi, copii dornici de muncă, implicaţi. Foarte serioşi la antrenament. Le spuneam Ene mare şi Ene mic deşi erau gemeni. Luca, ce amintiri. La fiecare antrenament era pus pe glume, era practic glumeţul vestiarului. Era să zic aşa şi o oarecare ambiţie între ei fiind ambii copii la noi la club la aceiaşi echipă. Speram ca cel mare, adică Matei cu mama să iasă teferi din spital.

Daniel Gheorghe, antrenorul lui Petru Ene: Petru era unul dintre copii foarte buni ai ţării. Avea viteză, tehnică, un tupeu în teren. Am rămas stană de piatră, nu mi-a venit să cred.

De pe patul de spital, fratele celor doi băieţi are un mesaj tulburător. "Tata, ai fost eroul meu, ești exemplu meu în viață, nu îmi vine să cred că ai plecat așa repede din viaţa mea. Nu îmi văd viaţa fără tine. Petru, te iubesc nespus de mult, ești frățiorul meu și mereu vei fi, ești puterea mea și sufletul meu. Luca, ești geamănul meu, te iubesc cel mai mult, o parte din mine a murit odată cu tine, ți-am zis să vii după mine, nu înțeleg de ce te-ai oprit… M-ați lăsat singur cu mama, o să am grijă de ea, vă promit. Sunteți familia mea și vă iubesc infinit, mi-aş fi dat viaţa pentru voi. Drum lin către ceruri îngerii mei!"

Tatăl băieţilor era un renumit bodyguard din capitală. S-a remarcat în anii 90, când s-a angajat ca agent de pază la un restaurant din Regie. Acela a fost și locul în care l-a cunoscut pe Cornel Dinicu, care a devenit rapid liderul bodyguarzilor.

Din flăcări n-a reuşit să mai iasă nici Anca Gavrilă. O tânără de 20 ani din Călăraşi, studentă şi handbalistă. Tatăl fetei, antrenor de hadbal şi fost consilier local, e în stare de şoc, nici măcar nu ştia că fiica lui era la acea petrecere.

Tatăl Ancăi: Mă duc să iau fata de la ISML Ploieşti. Sigur o să îi dau în judecată.

Pe lista victimelor este şi Vlad Băiceanu, un student eminent de 21 de ani, fiul generalului Petru Băiceanu, şeful Direcției Generale de Informații a Armatei și al Elenei Băiceanu, directoare în ANAF. Pentru identificare, rudele victimelor au fost chemate sa dea probe ADN, pe care criminaliştii să le coreleze cu rămăşiţele găsite carbonizate.

Incendiu la Ferma Dacilor. Primele ipoteze

În paralel, la poliţie au început şi audierile. Primul a ajuns patronul complexului. Surse Observator spun că bărbatul nu a putut răspunde întrebărilor anchetatorilor. Era încă în stare de şoc din cauza pierderii fiului. L-au urmat la audieri 14 angajaţi de la Ferma Dacilor. Niciunul nu îşi explică ce a declanşat nenorocirea.

Una dintre ipoteze ar fi o supraîncălzire a instalaţiei electrice. Cele cinci dormitoare de la etaj s-au aprins ca o torţă. Anagajaţii nu isi explică de ce detectoarele de fum nu s-au declanşat. La Tohani au fost trimisi criminalişti de la Bucureşti , dar și experți de la INSEMEX Petroșani, care trebuie să refacă filmul tragediei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Primul mesaj apărut pe pagina de Facebook a Fermei Dacilor, după tragedie: "Cum îşi poate imagina cineva că un om îşi poate pune propriii copii în pericol?"