Antena Meniu Search
x

Ferma Dacilor, controlată de toţi, amendată de nimeni. ISU mânca gratis, iar poliţiştii aveau reducere la cazare

Incendiu la Ferma Dacilor. Nenorocirea vine după un lung şir de nereguli. Pe lângă lipsa avizului de securitate la incendiu, locul nu avea nici autorizaţie de construcţie. Şi mai grav, oamenii statului au trecut în control, dar au dat cel mult avertismente. Cel mai mare sindicat al Poliției avea parteneriat oficial cu pensiunea. Un dosar de corupţie la DNA care viza un control al pompierilor, s-a închis la începutul acestui an. Abia acum ancheta se reia.

de Redactia Observator

la 27.12.2023, 19:23

Vezi și

Cornel Dinicu: Era o râpă, cum spun mulți dintre apropiaţii mei. Domne, ce cauți acolo, în râpa aia? Că nu o să ai succes niciodată!

Şi totuşi succesul a venit rapid, poate şi datorită relaţiilor şi legăturilor pe care fostul bodzguard le-a avut atât cu lumea inerlopă cât şi cu politiceni influenţi.

Deschisă în urmă urmă cu 10 ani, Ferma Dacilor, nu a existat în acte până în 2020. Iar până când s-a făcut scrum, pensiunea nu a avut aviz de functionare si autorizaţe pentru constructie. Abia cum oficialii isi pun intrebari Chiar si asa, afacerea lui Cornel Dinicu a mers ca unsă.

Sora Nicolae Marius, primar Gura Vadului: Este un certificat de edificare emis în 2020. Deci s-au edificat clădirile, pensiunea, restaurant şi spaţii de cazare. Normal ar fi trebuit să ceară autorizaţie de funcţionare, pe care nu au cerut-o.

Pe acelaşi subiect

Toate instituţiile statului au trecut în control pe la Ferma Dacilor

Virgiliu-Daniel Nanu, prefect Prahova: S-a constatat că astăzi nu există autorizaţie de construire. După 2020, primăria susţine că nu a eliberat nicio autorizaţie de funcţionare. După 2020 s-a eliberat acest certificat de edificare, s-au făcut înscrierile în cartea funciară. S-a pus întrebarea dacă Primăria a eliberat vreo autorizaţie de funcţionare? Se pare că nu există!

Complexul a primit in schimb certificat oficial de la Ministerul Turismului şi o stea.

Sora Nicolae Marius, primar Gura Vadului: Au venit cu o autorizaţie de la Ministerul Turismului în care era specificat că sunt autorizaţi de Ministerul Turismului şi atunci am considerat că este autorizată aceasta.

Cornel Dinicu: Şase camere în grajd, trebuia să dormim pe undeva. Angajatii dacă îi aducem unde vor dormi? Am început cu şase camere, după ne-am extins, astăzi avem în jur de 30 de camere şi trebuie să mai construim.

De-a lungul timpului, toate instituţiile statului au trecut în control pe la Ferma Dacilor. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspecţia Muncii, Poliţia din Prahova, Direcţia Sanitar Veterinară şi Protecţia Consumatorului. Dar nu au fost găsite nereguli.

Reporter: În afară de ISU a mai fost cineva in control acolo?

Virgiliu-Daniel Nanu, prefect Prahova: A mai fost ITM, IPJ, DSV, OPC-ul. Deci nu cu privire la activiatea care se desfasura acolo, cu privire la ale sesizări.

Pensiunea nu avea autorizaţie ISU, iar la controale s-au dat doar avertismente. Verificările pompierilor li s-au părut suspecte procuorilor DNA care în 2019 au deschis o anchetă, mai ales că existau informaţii că patronul ar fi organizat după control o mare masă de protocol cu conducerea ISU. La începutul acestui an, anchetaorii au stabilizcă faptele nu există, iar dosarul s-a clasat.

Adrian Cuculis, avocat: Cârdăşii, prietenii, cumetrii, evenimente organizate la locaţia respectivă unde domnul acesta era patron. În momentul în care pui un organ de control şi ai reducere pentru acel organ de control, asta se numeşte luare de mită.

Pensiunea nu avea autorizaţie ISU

Șeful de la Protecția Consumatorilor a lăudat Fermă Dacilor pe rețelele de socializare. "Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani. Jumări, ca aici, nu găsiți nicăieri, în lume. Această reclamă este în schimbul prieteniei și a faptului că prietenul meu pune România în farfurie". Azi, Horia Contantinescu a revenit: "Mi se pare jenant că mi se transferă vina altor autorități numai pentru că dă bine. Nu știu pentru ce ar trebui să mă scuz eu. Că în urmă cu 30 de ani îmi făceam prieteni fără să consult înainte globul de cristal și să aflu ce urmează să facă aceștia în viață? Cornel Dinicu își va îngropa unul dintre copii. Este cea mai mare condamnare și pedeapsă".

Cu prieteni în funcții cheie, Cornel Dinicu avea planuri măreţe și intenționa să extindă Fermă Dacilor. "Avem de muncă două vieți aici și pentru următoarele generații. Centrul SPA ne ajută să umplem în cursul săptămânii, să facem cantonamente cu sportivii. Facem și o clinică de recuperare pentru tot felul de afecțiuni".

Şi cel mai mare sindicat din Poliția Română, SNPPC, a promovat pe internet afacerea lui Cornel Dinicu. Polițiștii au avut o reducere de 20% la masă și cazare, în baza unui parteneriat încheiat de sindicat.

Cornel Dinicu și-a asumat afacerea de la Fermă Dacilor dar nu apare în actele firmei. Cu toate astea, specialiştii spun că dacă va fi găsit vinovat de ceva nu va scăpa de răspunderea penală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Ferma Dacilor, controlată de toţi, amendată de nimeni. ISU mânca gratis, iar poliţiştii aveau reducere la cazare