Antena Meniu Search
x

Principele Regent Nicolae va fi înhumat, astăzi, lângă fratele său, Regele Carol al II-lea, la Mănăstirea Curtea de Argeş

Principele Regent Nicolae, cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria, va fi repatriat și înhumat, astăzi, începând cu ora 12.00, la Mănăstirea Curtea de Argeş. Mormântul Principelui va fi în Pridvorul Noii Catedrale, lângă fratele său, Regele Carol al II-lea.

de Redactia Observator

la 29.03.2024, 08:42

Vezi și

Biroul de Presă al Casei Majestății Sale Custodele Coroanei a transmis, miercuri, un comunicat de presă în care anunță repatrierea Principelui Regent Nicolae.

„Cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel, Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului va oficia slujba de reînhumare la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș, în ziua de 29 martie 2024, la ora 12.00”, anunță Casa Majestății Sale Custodele Coroanei.

Mormântul Principelui Regent Nicolae va fi lângă cel al fratelui său mai mare, Regele Carol al II-lea, în Pridvorul Noii Catedrale. La ceremonia militară și religioasă, Majestatea Sa Custodele Coroanei va fi reprezentată de Alteța Sa Regală Principele Radu. Accesul publicului va fi permis în fața Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale de la Curtea de Argeș.

Principele Nicolae al României s-a născut la Sinaia, în 1903, şi a fost botezat de către Ţarul Rusiei, Nicolae al II-lea, al cărui prenume îl purta. A fost Regent al României, între 1927 şi 1930, când, pe tronul României, a urcat Regele Carol al ll-lea. Alintat Nicky de către Regina Maria, Principele a copilărit la Sinaia şi la Bucureşti şi a devenit ofiţer al armatei române. A murit în 1978, la vârsta de 75 de ani, la Madrid și a fost înmormântat la Lausanne, în Elveţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Principele Regent Nicolae va fi înhumat, astăzi, lângă fratele său, Regele Carol al II-lea, la Mănăstirea Curtea de Argeş