Antena Meniu Search
x

Video Prinţul moştenitor al Dubaiului a câștigat Formula 1 pe apă, organizată pe Lacul Siutghiol

Mamaia a fost în acest weekend locul de întâlnire al magnaţilor lumii, pasionaţi de bărci de mare viteză. După 14 ani de pauză, pe Lacul Siutghiol s-a ţinut Formula 1 pe apă. Competiţia a fost câştigată de nimeni altul decât prinţul moştenitor al Dubaiului. De evenimentul de talie mondială spectatorii au aflat, însă, abia în ultima clipă. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 18.06.2023, 20:18

Vezi și

Campionatul Mondial de Formula 1 pe apă a adus la linia de start politicieni şi oameni de afaceri străini din Emiratele Arabe Unite, Italia, Kuweit, Marea Britanie, Norvegia şi Suedia. Toţi au aceeaşi pasiune: bărcile de mare vitează. Şi au făcut spectacol pe Lacul Siutghiol.

Emanuele Corsico, politician italian: Avem 180 de cai putere pe barcă, ceea ce înseamnă că e mai puternică decât un Ferrari şi atingem 200 de kilometri pe oră pe apă. Ceea ce înseamnă o senzaţie dublă faţă de ceea ce simţi pe şosea. 

Pentru demonstraţiile de putere şi tehnică, investiţiile sunt pe măsură, o recunoşte milionarul italian Alfredo Amato.

Bărcile de milioane au nevoie de echipe de milioane

Pe acelaşi subiect

Alfredo Amato, om de afaceri italian: Pastele sunt afacere, bărcile sunt pasiune. Preţul bărcii nu e foarte mare, problema este echipa. Nu e suficientă barca, o cumperi și cu 100.000 de euro. O echipă decentă costă între 300.000 și 500.000 de euro.

Emanuele Corsico, politician italian: Poate ajunge, de exemplu, la 75.000 de dolari, dacă piedem un motor, dar poate fi chiar şi mai mult. 

Sebastiano Pellecchia, organizator: Contribuţia noastră ca organizator este în jur de 450.000 de euro, în total. Din care oraşul Constanţa ne susţine cu 350.000 de euro.

La eveniment a ajuns şi prințul Fazza. Cu o avere estimată la 12 miliarde de dolari, Prinţul Moştenitor al Dubaiului este cunoscut pentru pasiunile costisitoare. Echipa lui a ieşit triumfătoare. Alături de piloţii care au manevrat ambarcaţiunea de viteză care-i poartă numele, şeicul Hamdan, aşa cum este cunoscut în Dubai, a urcat şi el pe podium. 

Participanţii la Formula 1 pe apă s-au declarat încântaţi de ospitalitatea românească

Williams Throttleman, pilot Marea Britanie: Românii au fost fantastici, este un loc minunat, nu m-am aşteptat să fie atât de plăcut, ca să fiu sincer. 

Evenimentul internaţional a fost umbrit de organizare românescă. Cu doar câteva zile înainte, competiţia era însă încă sub semnul incertitudinii. Printr-un comunicat, clubul sportiv municipal aflat în subordinea Consiliului Local anunța că există probabilitatea ca evenimentul să nu se mai desfășoare conform calendarului stabilit. Ceea ce a făcut ca publicul să afle în ultimul moment. 

La precedenta ediţie, organizată în 2009, malurile lacului au devenit neîncăpătoare pentru miile de spectatori. Iar în 2007, când a fost prima ediţie a Formulei 1 pe apă organizată la noi, şeicul Qatarului Hassan Bin Jabor Al-Thani a fost şi el prezent. 

Formula 1 pe apă este un sport plin de adrenalină, dar şi extrem de periculos. În 1990, soţul Prinţesei Caroline de Monaco, Stefano Casiraghi, a murit în timpul unei astfel de curse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Prinţul moştenitor al Dubaiului a câștigat Formula 1 pe apă, organizată pe Lacul Siutghiol