Antena Meniu Search
x

Probleme la centrala nucleara Fukushima. Au fost oprite echipamentele de tratare a materialelor radioactive

O pana de curent a determinat activarea generatorului centralei nucleare japoneze Fukushima.

Electricitatea a fost intrerupta luni la ora locala 18.57 (11.57 ora Romaniei), din motive necunoscute si inca nu era restabilita marti dimineata, a explicat un purtator de cuvant al Tokyo Electric Power. "Curentul electric ce servea la racirea piscinelor (cu combustibil uzat) ale reactoarelor 1, 3 si 4 a fost intrerupt", a precizat acest purtator de cuvant, Kenichi Tanabe. "Incercam sa il restabilim".

Pana de curent a determinat si oprirea echipamentelor de tratare a deseurilor contaminate de la centrala, intre care materiale radioactive. "Nicio schimbare importanta la nivelul readioactivitatii nu a fost depistata de instrumentele noastre de masurare in proximitate", a subliniat purtatorul de cuvant.

Accidentul nuclear de la Fukushima, cel mai grav accident dupa cel de la Cernobil (Ucraina), a avut loc dupa un cutremur puternic urmat de un tsunami gigantic la 11 martie 2011, care a determinat oprirea alimentarii cu electricitate a sistemelor de racire.

Cantitati importante de radiatii au fost emise in mediul din jurul centralei situate la 220 de kilometri nord-est de Tokyo, informeaza Antena 3.

Foto: hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Probleme la centrala nucleara Fukushima. Au fost oprite echipamentele de tratare a materialelor radioactive