Antena Meniu Search
x

Video Protestul fermierilor şi al transportatorilor, în Piaţa Constituţiei: doar un TIR şi un tractor, până acum. Sunt aşteptaţi 5.000 de oameni cu 200 de utilaje

Protestul transportatorilor ajunge azi în inima Capitalei, direct în Piaţa Constituţiei. Acolo se vor aduna 5.000 de oameni care vor veni cu sute de utilaje. Cel puţin, acesta este planul. Manifestaţia va dura de la ora 9 dimineaţa si pana la 10 seara. La fel si maine, şi marţi. De altfel, ieri protestele au continuat şi în ţară. Pentru a le pune capăt, parlamentarii au fost chemaţi de urgenţă să voteze ordonanţele date de Guvern, care soluţionează multe dintre revendicări. 

de Redactia Observator

la 21.01.2024, 08:10

UPDATE 08:08 Deşi sunt aşteptaţi 5.000 de oameni cu 200 de utilaje, până acum Piaţa Constituţiei e goală. Doar cu tractor, pe platformă, a fost adus la protest până acum.

E sunetul care răsună de 11 zile în România. Transportatori, fermieri, dar şi civili s-au adunat din nou să-şi strige nemulţumirile în stradă. "Ne-am săturat de toate taxele mărite, toate impozitele, asigurările au crescut foarte mult. Şi ne-a ajuns cuţitul la os. Dacă stăm în casă nu rezolvăm nimic", spune un protestatar. Şi zeci de transportatori din judeţul Gorj s-au mobilizat din nou. Aceştia au plecat dinspre Defileul Jiului spre Petroşani.

Mitingul va începe la 9:30 si se va încheia la ora 22:00

"Protestul ăsta e doar un început şi urmează altul mai mare dacă nu se rezolvă nimic", spune un alt protestatar. În această dimineaţă protestatarii se vor deplasa spre centrul Capitalei. Vor merge pe Calea Rahovei, Bulevardul Tudor Vladimirescu, Calea 13 Septembrie şi mai apoi, la ora 7 vor ajunge pe Bulevardul Libertăţii, în Piaţa Constituţiei. Mitingul va începe la 9:30 si se va încheia la ora 22:00. Pe şoseaua de centură a Capitalei sunt în continuare zeci de camioane. Transportatorii spun că vor rămâne aici şi că nu vor participa la protestul din Piaţa Constituţiei.

După o noapte de proteste în Vama Halmeu din judeţul Satu Mare, manifestanţii au eliberat ieri vama, după ce au primit un ultimatum de la autorităţile locale, care i-au chemat la discuţii marţi. "Din păcate suntem nevoiţi să plecăm. Am fost informaţi că protestul spontan este deja ilegal. Am reuşit să oprim cel puţin pentru 3 zile importul de cereale", a declarat Radu Soldubanu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din Nord-Vest. După ora 13:00, primul camion din Ucraina a intrat în ţară, după 3 zile de proteste la vamă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Protestul fermierilor şi al transportatorilor, în Piaţa Constituţiei: doar un TIR şi un tractor, până acum. Sunt aşteptaţi 5.000 de oameni cu 200 de utilaje