Antena Meniu Search
x

Video Protestul fermierilor şi transportatorilor se mută în Piaţa Constituţiei. 5.000 de oameni şi sute de utilaje vor paraliza Capitala timp de 13 ore

De mâine, protestul transportatorilor ajunge în inima Capitalei, direct în Piaţa Constituţiei. Acolo se vor aduna 5 mii de oameni care vor veni cu sute de utilaje. Manifestaţia va dura de la ora 9 dimineaţa la 22. La fel se va întâmpla şi luni şi marţi. Astăzi protestele au continuat şi în ţară. Pentru a le pune capăt, parlamentarii au fost chemaţi de urgenţă să voteze ordonanţele date de Guvern, care soluţionează multe dintre revendicări.  

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 20.01.2024, 19:28

Vezi și

E sunetul care răsună de 11 zile în România. Transportatori, fermieri, dar şi civili s-au adunat din nou să-şi strige nemulţumirile în stradă.

Capitala, paralizată timp de 13 ore

Protestatari: Ne-am săturat de toate taxele mărite, toate impozitele, asigurările au crescut foarte mult. Şi ne-a ajuns cuţitul la os. Nu ne mai ajung banii taxele şi dările. Dacă stăm în casă nu rezolvăm nimic.

- Vrem să ne menţinem fermele, vrem să ne ţinem copiii aici în ţară să muncească. 

Pe acelaşi subiect

Şi zeci de transportatori din judeţul Gorj s-au mobilizat din nou. Aceştia au plecat dinspre Defileul Jiului spre Petroşani.

Protestatari: Protestul ăsta e doar un început şi urmează altul mai mare dacă nu se rezolvă nimic.

- Toată lumea, şi fermieri, şi transportatori şi constructori şi toţi suntem afectaţi de taxe şi impozite. O să ajungem şi noi la Bucureşti alături de colegii noştri. 

Andreea Milea, reporter Observator: De la ora 6 dimineaţa, protestatarii se vor aduna aici pe prima bandă pe şoseaua Alexandriei, aproape de Centura Capitalei. Începând cu ora 06:30 vor porni spre Piaţa Constituţiei, pe traseul deja stabilit, însă fără restricţii de circulaţie. 

Vor merge pe Calea Rahovei, Bulevardul Tudor Vladimirescu, Calea 13 Septembrie şi mai apoi, la ora 7 dimineaţa  vor ajunge pe Bulevardul Libertăţii, în Piaţa Constituţiei. 

Andreea Milea, reporter Observator: Pe şoseaua de centură a Capitalei sunt în continuare zeci de camioane. Transportatorii spun că vor rămâne aici şi că nu vor participa la protestul din Piaţa Constituţiei.

Protestele au continuat şi azi noapte în Vama Halmeu din judeţul Satu Mare. În ciuda frigului şi a ninsorii, zeci de fermieri au stat toată noaptea la frontieră şi au cerut interzicerea importului de cereale din Ucraina, care a dus la scăderea preţului.

Protestatarii au eliberat astăzi vama, după ce au primit un ultimatum de la autorităţile locale, care i-au chemat la discuţii marţi.

Radu Soldubanu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din Nord-Vest: Din păcate suntem nevoiţi să plecăm. Am fost informaţi că protestul spontan este deja ilegal. Am reuşit să oprim cel puţin pentru 3 zile importul de cereale.

După ora 13, primul camion din Ucraina a intrat în ţară, după 3 zile de proteste la vamă. Protest a fost aseară şi în Vama Siret din Judeţul Suceava. Aici, oamenii au blocat drumul european 85, la aproximativ 2 km de Punctul de Trecere a Frontierei. 

Autorităţi: Trebuie să înţelegeţi. Adunarea voastră nu mai are caracter de protest spontan. Un protest spontan este în momentul în care se întâmplă atunci, în prima zi. Acest protest nu mai are caracterul legal. 

Jandarmii au intervenit pentru deblocarea şoselei 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Protestul fermierilor şi transportatorilor se mută în Piaţa Constituţiei. 5.000 de oameni şi sute de utilaje vor paraliza Capitala timp de 13 ore