Antena Meniu Search
x

Video Provocările "Squid Game" cuceresc internetul. Părinţii sunt îngrijoraţi că tot mai mulţi copii încearcă să copieze ce au văzut în serial

Probabil aţi auzit până acum de Squid Game, cel mai popular serial Netflix din istorie. În doar 26 de zile de la lansare, drama sud-coreeană a fost urmărită de 111 milioane de conturi din lumea întreagă. Pe internet, este o adevărata isterie legată de această serie. Jocurile prezentate, unele dintre ele foarte violente, au devenit sursă de inspiraţie pentru numeroase provocări în mediul online. Unii părinţi şi directori de şcoli vorbesc despre o distracţie periculoasă.

de Redactia Observator

la 13.10.2021, 16:33

Vezi și

De departe cea mai populară şi uşor de recreat, provocarea Dalgona este încercată de tot mai mulţi utilizatori din mediul online. Este vorba de un joc tradiţional coreean care presupune cioplirea perfectă a diverse forme într-o prăjitură din zahăr topit. De la participare nu sunt excluse nici animalele de companie.

Tot mai mulţi copii ajung să încerce aceste provocări

Pentru cei care vor o experienţă autentică, în Coreea de Sud există magazine specializate în producerea acestor dulciurilor tradiţionale. De când a apărut serialul, se formează cozi în fiecare zi. Şi se fac chiar şi rezervări. Cei mai mulţi însă recreează provocările în mediul online, unde aproape 20 de miliarde de clipuri sub hashtagul #SquidGame au fost urcate doar pe TikTok. Alarmant este că tot mai mulţi copii ajung să încerce aceste provocări, deşi serialul, extrem de violent, este interzis minorilor sub 15 ani. "Am văzut că pentru a vedea clipuri din serial copiii se folosesc de jocuri precum Roblox sau Minecraft", a declarat Melissa Henson, directoarea unei asociaţii de părinţi.

Părinţii sunt sfătuiţi să monitoreze cu atenţie ce fac copiii lor pe restul platformelor la care au acces. Un apel a fost făcut şi de către directorii de şcoli, care se tem că jocurile din serial ar putea fi încercate de elevi în instituţiile de învăţământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Provocările "Squid Game" cuceresc internetul. Părinţii sunt îngrijoraţi că tot mai mulţi copii încearcă să copieze ce au văzut în serial