Antena Meniu Search
x

Video "Putem să ardem aici ca şobolanii. E groaznic!". Incendiu devastator în Bistrița-Năsăud, trei case s-au făcut scrum sub privirile neputincioase ale proprietarilor

Incendiu devastator într-o localitate din Bistriţa-Năsăud. Trei case au fost mistuite de flăcări chiar sub ochii proprietarilor. Fumul gros şi focul uriaş, care se vedeau de la câţiva kilometri distanţă, i-au panicat pe localnici. Speriaţi că flăcările s-ar putea extinde, oamenii au sunat la 112, dar au dat şi o mână de ajutor până la sosirea pompierilor.

de Redactia Observator

la 16.05.2022, 08:24

Vezi și

"Stai! Stai! Du-te! Du-te! Du-te!"

Alarma s-a dat seara trecută, în jurul orei 17:00. Un apel la 112 anunţa că o casă din Ghinda a fost înghiţită de flăcări. Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins cu repeziciune la alte două locuinţe învecinate. 

"Vă spun, e foarte greu, deoarece nu avem nici apă. Putem să ardem aici ca şobolanii. Prin ce trecem acum şi noi şi oamenii cărora le-au ars casele, e ceva groaznic", spune o femeie.

Pompierii au ajuns rapid la faţa locului, dar s-au lovit de vechea problemă, cea a lipsei hidranţilor.

Pe acelaşi subiect

"Aici pe capăt numai doi sunt. Aici pe dâmb şi acela din capătul satului, iar acela nu mai are apă", explică o localnică.

"Hidranţii au cheie. Cheia e la cineva, care nu stă aproape de hidrant. O ţine acolo acasă şi cu asta basta", susține un bărbat.

Incendiu la Ghinda, în Bistrița-Năsăud: Niciuna dintre cele trei case nu era asigurată

Deşi au intervenit rapid, pompierii n-au mai putut salva mare lucru din locuinţele care au luat foc.

"În momentul în care au ajuns pompierii la faţa locului incendiul se manifesta generalizat, la prima casă. La cea de-a doua casă, incendiul se manifesta la nivelul acoperişului, sub învelitoare. A treia casă a fost afectată doar de radiaţia termică", a declarat Cristina Răcilă, de la ISU Bistriţa-Năsăud.

Incendiul devastator s-a întins pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri. Niciuna dintre cele trei case arse nu era asigurată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » "Putem să ardem aici ca şobolanii. E groaznic!". Incendiu devastator în Bistrița-Năsăud, trei case s-au făcut scrum sub privirile neputincioase ale proprietarilor