Antena Meniu Search
x

Video În 30 de secunde s-a dezlănţuit iadul. Un întreg bloc din Ferentari s-a aprins ca o torţă: pompieri din tot Bucureştiul, trimişi să evite o tragedie fără margini

Jumătate de minut. Atât a durat ca flăcările să transforme în torţă un bloc cu zece etaje din cartierul Ferentari. Peste o sută de oameni au fugit pe scările înecate în fum, ca să nu ardă de vii. Blocul, construit în 1977, avea balcoanele îmbrăcate în fibră de sticlă, un material inflamabil. Locatarii spun că nu e prima dată când ia foc blocul.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 15.05.2022, 21:18

Vezi și

Focul a izbucnit la etajul 2 al blocului şi s-a extins fulgerător până la 10. Imaginile arată exact cum s-a dezlănţuit iadul. Primele flăcări au apărut pe balcon, în dreptul bucătăriei. În 30 de secunde, întreaga faţadă ardea ca o torţă. "Am ieşit pe geam şi ţipam, toată lumea din blocul de vizavi se uita la mine de ce ţip, dar unul nu s-a sesizat de ce ţipă femeia asta, are ceva. Eu spuneam că arde, arde", spune o femeie. 112 oameni au luat-o la goană doar cu hainele de pe ei şi cu animalele de companie în braţe. În panica generală, părinţii îşi strigau disperaţi copiii şi copiii îşi strigau părinţii.

Pompieri din tot Bucureştiul au fost trimişi la intervenţie

Pompieri din tot Bucureştiul au fost trimişi la intervenţie. Ca să aibă loc, au mutat maşinile cu mâinile, pentru că era plină parcarea. Salvatorii s-au organizat în echipe de căutare şi au luat la rând toate apartamentele. 11 persoane au fost evacuate, dintre care două imobilizate la pat şi una supraponderală. Opt oameni au primit ajutor în ambulanţe după ce au inhalat fum. Doi au ajuns la spital cu atac de panică. Blocul, construit în 1977, nu a fost niciodată reabilitat. Dar balcoanele au fost placate de la început cu modele din fibră de sticlă, material puternic inflamabil. E şi motivul pentru care faţada s-a topit imediat.

"Aici este zona de bucătărie. Cred că sunt 16-18 bucătării. Aceste panouri, ornamente care sunt pe faţa blocului din fibră de sticlă se pare că sunt un pericol", a declarat Mircea Nicolaidis, viceprimarul Sectorului 5. Primăria sectorului 5 promite că îi va ajuta pe oameni să-şi refacă locuinţele cu bani dintr-un fond de urgenţă. O ipoteză este că incendiul ar fi plecat de la centrala dintr-un apartament care nu este locuit. Dar nu este exclus ca dezastrul să fi fost provocat de o ţigară aprinsă, aruncată de la un balcon aflat deasupra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » În 30 de secunde s-a dezlănţuit iadul. Un întreg bloc din Ferentari s-a aprins ca o torţă: pompieri din tot Bucureştiul, trimişi să evite o tragedie fără margini