Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, după recordul de infectați cu coronavirus în 24 de ore: "Sunt semnale că va continua creșterea!"

Raed Arafat a anunțat ce urmează în România, după recordul de infectați cu coronavirus în 24 de ore: "Sunt semnale că va continua creșterea!". Șeful DSU a găsit explicații pentru creșterea alarmantă a numărului de persoane infectate.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 08.07.2020, 14:45

Coronavirus România
Raed Arafat - hepta

Raed Arafat crede că principalul motiv pentru care numărul de cazuri de coronavirus a explodat, miercuri, este nerespectarea măsurilor recomandate de autorități. Oficialul Departamentului pentru Situații de Urgență spune că nu e vorba despre un vârf al infectărilor: "Nu știm dacă este un vârf sau nu, nu știm dacă va continua totuși creșterea, există semnale la acest moment că e posibil să continue această creștere, deci, nu putem vorbi de un vârf.

Asta e cea mai mare cifră la care am ajuns în ultima perioadă.", a spus Arafat, la Antena 3.

Întrebat care crede că sunt cauzele exploziei de cazuri, el a răspuns: "Este simplu, luând măsuri de relaxare, trebuiau respectate unele măsuri compensatorii. Purtatul măștii, distanțarea... Cu cât oamenii au fost influențați din ce în ce mai mult de campaniile de negare a existenței virusului, de campaniile de nepurtare a măștii și au început să nu îi interesează regulile compensatorii.

Noi nu știm persoanele simptomatice plecate din spital ce fac acasă. Noi nu știm dacă persoanele asimptomatice nu se duc de a doua zi la lucru. Răspândirea comunitară e clar că acum există. Există riscul ca acest număr să continue să crească."

Pe acelaşi subiect

Conform declarației lui Raed Arafat, nu se pune deocamdată problema revenirii la starea de urgență: "La acest moment nu s-a discutat despre starea de urgență. Trebuie să recăpătăm legal posibilitatea de carantinare și izolare medicală. Libertatea individuală nu poate să însemne să riscăm viața altora.

Singurul lucru optimist e ca oamenii să respecte regulile, să respecte ce se recomandă. Scenariul pesimist este să continue să crească numărul. Și mai ales să crească numărul de cazuri active. La acest moment e în jur de șase mii și ceva."

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, 8 iulie 2020, 555 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Numărul total al bolnavilor a ajuns la 30.175.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Raed Arafat, după recordul de infectați cu coronavirus în 24 de ore: "Sunt semnale că va continua creșterea!"