Antena Meniu Search
x

Pacienții COVID-19 care refuză internarea au dreptul la concediu medical, anunță ministrul Nelu Tătaru

Pacienții confirmați cu noul coronavirus trebuie să primească zile de concediu medical, chiar dacă refuză internarea, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.07.2020, 13:12

Pacienții COVID-19 care refuză internarea au dreptul la concediu medical, anunță ministrul Nelu Tătaru
Pacienții COVID-19 care refuză internarea au dreptul la concediu medical, anunță ministrul Nelu Tătaru - Mediafax Foto / Sebastian Tataru via Hepta
  • Unui pacient COVID-19 din Câmpina i s-a refuzat acordarea concediului medical pentru că a refuzat internarea în spital.
  • Nelu Tătaru a îndemnat pacienții afectați să facă sesizare la Direcţia de Sănătate Publică, iar cazul lor va fi cercetat.

Aflat la Constanța, ministrul Sănătății a subliniat că medicii de familie au datoria de a acorda concedii medicale pacienților infectați cu COVID-19, chiar dacă nu au fost internați, comentând astfel un caz concret petrecut în Câmpina.

”Nu mai putem condiţiona această internare în acest moment. Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie şi acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu”, a spus Tătaru.

Nelu Tătaru a afirmat că pacienții refuzați de medicii de familie la acordarea concediilor medicale trebuie să facă sesizare la Direcţia de Sănătate Publică, iar cazul lor va fi cercetat.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Pacienții COVID-19 care refuză internarea au dreptul la concediu medical, anunță ministrul Nelu Tătaru