Antena Meniu Search
x

Raed Arafat: Situaţia epidemiologică în România e foarte bună, la acest moment. Toamna rămâne sub semnul întrebării

Raed Arafat a declarat, marţi, că situaţia epidemiologică în România este foarte bună în prezent, datele arătând că suntem chiar ”într-o ușoară scădere”, dar a subliniat că vaccinarea rămâne soluţia în contextul răspândirii noilor tulpini de Covid-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.06.2021, 22:38

Secretarul de stat in ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, la o conferinta de presa pe tema pandemiei în România
Raed Arafat: Situaţia epidemiologică e foarte bună în prezent. Toamna rămâne sub semnul întrebării - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne a spus că atât vaccinarea, cât și măsurile luate în contextul prevenirii răspândirii Covid-19 au dus la situația de acum.

”La acest moment, situaţia privind pandemia, situaţia epidemiologică, în România, este foarte bună. România, cu toate măsurile pe care le-a luat, inclusiv că avem vaccinaţi 20 la sută, suntem la patru milioane şi jumătate de vaccinaţi, asta toate au jucat un rol în situaţia în care ne află, acum. Clar că mai este de lucrat România stă bine ca număr de cazuri, de decese pe zi, de vaccinare”, a declarat Raed Arafat, la finalul şedinţei de Guvern de marți seară.

Raed Arafat a adăugat că nu sunt înregistrate creşteri ale cazurilor de coronavirus.

”La acest moment datele ne arată că suntem stabili şi chiar într-o uşoară scădere mai departe. Deci nu s-a schimbat, nu avem creşteri. Monitorizăm foarte atent. La acest moment datele arată o stabilizare cu o uşoară scădere”, a declarat Arafat.

Întrebat care va fi situaţia în toamnă, secretarul de stat a precizat că rămâne un semn de întrebare.

”Foarte greu de spus, depinde de varinate, depinde de multe aspecte şi inclusiv de vaccinare. Toamna rămâne cu semn de întrebare. Nu poate nimeni să zică că toamna va fi perfectă sau cu probleme mari, o să vedem cum evoluează​”, a declarat Raed Arafat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Raed Arafat: Situaţia epidemiologică în România e foarte bună, la acest moment. Toamna rămâne sub semnul întrebării