Antena Meniu Search
x

Raluca Turcan și alte cinci persoane, amendate pentru că nu purtau mască de protecție la o acţiune de împădurire

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și alte patru persoane au fost amendate, după ce au apărut în imagini, la o acțiune de împădurire în Tălmaciu, județul Sibiu.

De Andreea Anghel la 01.04.2021, 16:26
Raluca Turcan și alte cinci persoane au fost amendate
Raluca Turcan și alte cinci persoane, amendate pentru că nu purtau mască de protecție la o acţiune de împădurire - Facebook
  • Raluca Turcan și alte cinci persoane au fost amendate pentru că nu purtau mască de protecție la o acţiune de împădurire
  • Au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 lei

Purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, Luciana Lazăr, a transmis, joi, că în urma apariției în mediul online imaginilor în care sunt înfățișate mai multe persoane care nu poartă masca de protecție în timp ce se află în bena unui autovehicul, polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor au fost identificate șase persoane, femei, care au fost sancționate conform Legii nr. 55/2020.

''Astfel, polițiștii au reținut că la data de 27 martie 2021, aflându-se în bena unui autoturism, respectivele persoane nu au purtat masca de protecție individuală, nerespectând astfel măsurile de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel național pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2'', spune Lazăr.

Unul dintre participanţi a fost confirmat ulterior cu Covid 

Au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 lei. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a participat la un eveniment de plantare de copaci în zona montană din Tălmaciu, județul Sibiu, unde a fost fotografiată fără mască. După eveniment, un participant a aflat că are COVID-19.

Ministrul susținea că cei care au participat la acțiunea de împădurire de sâmbătă au făcut teste antigen. ''De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare. Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor'', a scris Turcan pe Facebook.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Raluca Turcan și alte cinci persoane, amendate pentru că nu purtau mască de protecție la o acţiune de împădurire