Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Răpus de dor, la doar 12 ani, Ștefan s-a urcat pe bicicletă și a mers peste 100 km pentru a ajunge la bunicul său. Polițiștii l-au găsit obosit și i-au dat de mâncare

Un copil în vârstă de 12 ani, din Localitatea Roșcani, județul Hunedoara, aflat în plasament, a fost dat dispărut în data de 22 august, în jurul orei 03:00, după ce a plecat de acasă fără ca familia să știe ceva de el. Asistentul maternal a alertat imediat autoritățile. 

de Diana Udrescu

la 22.08.2024 , 18:03

Ștefan și-a luat cu el o geantă în care și-a pus câteva haine, s-a urcat pe bicicletă și a plecat spre casa bunicul său, care se află la peste 100 de kilometri, în localitatea Lupeni, însă nu și-a imaginat că distanța e prea mare și nu va ajunge. Băiatul nu și-a anunțat familia că vrea să plece așa că, speriat, asistentul materrnal în grija căruia se află a sunat imediat la poliție și i-a anunțat dispariția. 

Din momentul primirii sesizării, polițiștii au desfășurat imediat mai multe activități investigative și de căutare, în vederea depistării minorul, care a fost dat în urmărire națională. 

Polițiștii l-au găsit obosit și i-au dat de mâncare 

Articolul continuă după reclamă

În jurul orei 12.00, polițiștii Postului de Poliție Pui (Secția de Poliție Rurală Baru) l-au depistat în trafic, pe DN 66, pe raza comunei Pui, pe minorul în vârstă de 12 ani, din Roșcani, a cărui plecare voluntară a fost sesizată de un asistent maternal, în această dimineață. Băiatul, care a plecat în cursul nopții trecute din satul Roșcani, a parcurs, pe bicicletă, peste 100 de kilometri, în încercarea de a ajunge la locuința bunicului său, din Lupeni. Obosit de drum, minorul a fost preluat de către polițiști care, după ce l-au servit cu sendvișuri și apă, l-au audiat, stabilind că nu a fost victimizat pe durata absenției voluntare de la domiciliu.

Peste 50 de polițiști l-au căutat pe Ștefan

Minorul a fost preluat de către reprezentanții DGASPC Hunedoara, fiind revocată măsura urmăririi naționale. La activitățile desfășurate pentru găsirea minorului au participat peste 50 de polițiști, din cadrul structurilor operative, dar și ofițerul psiholog, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei ai structurilor de suport.

Diana Udrescu Like

Diana Udrescu face parte din echipa Observator din anul 2019 şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro. Lucrează în presă din toamna anului 2017 și este permanent conectată la tot ce se întâmplă în jurul său.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Răpus de dor, la doar 12 ani, Ștefan s-a urcat pe bicicletă și a mers peste 100 km pentru a ajunge la bunicul său. Polițiștii l-au găsit obosit și i-au dat de mâncare