Antena Meniu Search
x

Video Rata abandonului de animale e tot mai mare. Proprietarii unui adăpost spun că au rămas fără locuri libere

Nu ştim să-i înţelegem, nu avem timp să-i ocrotim, iar mulţi dintre ei sfârşesc abandonaţi. Proprietarii unui adăpost de animale trag un semnal de alarmă, după ce au rămas fără locuri pentru sufletele lăsate de izbelişte. Numărul stăpânilor care îşi abandonează cânii pe străzi şi îi lasă să moară de foame a crescut alarmant în ultima vreme.

de Redactia Observator

la 01.11.2021, 08:49

Vezi și

Soţ şi soţie, iubitori de animale. Au decis să ajute sufletele abandonate, aşa că au creat un sanctuar pentru ele. În prezent, refugiul din judeţul Hunedoara este casă pentru 60 de câini, 8 pisici, 4 cocoşi americani şi o găinuşă. Aici, animalele beneficiază de toate condiţiile, însă reprezentanţii ONG-ului strigă după ajutor. "Îi rugăm pe toţi oamenii care iubesc animalele şi care se sensibilizează la o situaţie de genul ăsta, să vină să ne ajute. Noi trebuie să construim, trebuie să îmbunătăţim", a declarat Roxana Simion, preşedinte de ONG.

Nu doar câinii maidanezi ajung să fie abandonaţi

Din păcate, nu doar câinii maidanezi ajung să fie abandonaţi. Aceeaşi soartă o au şi unii patrupezi de rasă, pe care stăpânii îi părăsesc din lipsă de timp sau spaţiu. Cei care îşi doresc un câine de rasă pot înfia un astfel de câine din adăposturi, fără a fi nevoiţi să scoată din buzunar acele sume uriaşe. În plus, pot face o faptă bună pentru un suflet nevinovat. "Noi vrem să ne asigurăm  că acel căţel o dată adoptat de persoana respectivă are o locuinţă decentă. Deci familia să şi-l permită exact cum îşi permite un copil", a mai spus Roxana Simion. Deşi a fost înfiinţată poliţia animalelor, iar amenzile sunt usturătoare pentru cei care îşi abandonează animalele de companie, fenomenul pare că nu poate fi stopat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Rata abandonului de animale e tot mai mare. Proprietarii unui adăpost spun că au rămas fără locuri libere