Antena Meniu Search
x

Rata infectărilor în Capitală a scăzut sub 1 la mie. Cîmpeanu: Toţi elevii din Bucureşti ar trebui să se întoarcă la şcoală de miercuri

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunţat că rata de incidenţa cumulată calculată la 14 zile este 0,94. Toţi elevii din Bucureşti ar trebui să se întoarcă fizic la şcoală, începând de miercuri. Este anunţul făcut de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

de Monica Palade

la 17.05.2021, 16:29

Vezi și

Asta înseamnă că toţi elevii ar putea să se întoarcă în bănci în această săptămână, doar dacă ordinul comun al ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei va fi modificat, astfel încât prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli să fie posibilă încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie. Cu o zi înainte, rata de incidenţă în Bucureşti era de 1.06, iar sâmbătă era de 1.11.

"Sperăm să avem și mâine o confirmare a trendului descendent în București, în acest fel elevii ar putea să revină la școală. E vorba de elevi claselor 5,6, 7, 9, 10, 11 din București, ar putea să revină la școală începând de miercuri cel mai devreme. Elevii care prezintă orice fel de simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate vor trebui să aibă asigurat accesul la procesul de învățare în sistem online.” a spus Sorin Cîmpeanu.

De miercuri, elevii s-ar putea întoarce în bănci

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că este posibil ca de miercuri elevii să poată merge la școală în București, indiferent de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență București. „Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine (marți-n.r.), după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent. Posibil ca de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educatie-Sanatate crează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP”, a spus Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educaţiei a mai precizat că în cazul elevilor care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate trebuie să se asigure accesul online la procesul de învățământ.

Încă de duminică se lua în calcul modificarea ordinului comun

Sorin Cîmpeanu anunţa de duminică că se va modifica ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii. ”Conform ordinului comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii, şcolile funcţionează toată săptămâna luând ca referinţă rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3) Constatând că un număr important de localităţi sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuţiilor cu ministrul sănătăţii, apreciind înţelegerea Ministerului Sănătăţii pentru importanţa şcolii, luni, 17 mai vom iniţia modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educaţie-Sănătate, în sensul în care referinţa să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie”, a scris duminică pe Facebook ministrul Educaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Rata infectărilor în Capitală a scăzut sub 1 la mie. Cîmpeanu: Toţi elevii din Bucureşti ar trebui să se întoarcă la şcoală de miercuri