Antena Meniu Search
x

Video Reacţia autorităţilor după ce un bărbat a desprins cu mâna şuruburile de pe Podul de la Brăila: "Muncitorii au uitat să le strângă. Nu cade podul"

Preşedintele CNAIR, Alin Şerbănescu a oferit prima reacţie după ce imaginile în care un bărbat desprinde şuruburile de pe Podul de la Brăila cu mâna, după ce acestea nu au fost fixate, au devenit virale. Acesta dă vina pe constructorul podului, sub posesia căruia se afla încă construcţia, că nu au fost verificate toate aceste şuruburi care fixează parapeţii. Alin Şerbănescu a subliniat că nu există niciun risc de cădere sau de prăbuşire chiar dacă şuruburile parapetului nu sunt fixate corespunzător şi că de astăzi acestea au început să fie strânse de către echipa de construcţie.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 17:29

Vezi și

Alin Şerbănescu, preşedintele CNAIR: „Este vorba despre şuruburi la parapet, nu la structura de rezistenţă a podului, deci nu cade podul. Deşi este vorba despre parapet, şi dacă, să spunem, are loc un accident şi cineva acroşează parapetul, nu există riscul să cazi în Dunăre, pentru că după acel parapet mai este un trotuar de 3 metri şi mai este încă un parapet. Podul de la Brăila este încă sub posesia şi în responsabilitatea antreprenorului, pentru că încă nu s-a făcut recepţia finală la terminarea lucrării. Constructorul e obligat să rezolve neconformităţile până la sfârşitul lucrării. Am vorbit deja cu ei, i-am pus să verifice toate şuruburile şi să le înlocuiască sau să le completeze pe cele lipsă şi să strângă toate celelalte şuruburi. Astăzi s-au ocupat de verificat şi de strâns şuruburile. Constructorul spune că a avut mai multe echipe, nu s-au înţeles echipele între ele şi au uitat să strângă anumite şuruburi.”

Autorităţile au asigurat că toate şuruburile vor fi verificate şi strânse

Preşedintele CNAIR a spus că podul nu este destinat pietonilor şi bicicliştilor iar bărbatul care a înregistrat filmarea se afla în mod ilegal pe calea de rulare a podului.

„Nu s-a dus nimeni la final să verifice fiecre şurub în parte, vorbim de o firmă profesionistă şi nu te-ai aştepta ca o firmă profesionistă să facă greşeli de gâgă.”

Reamintim că în cursul zilei de azi o filmare postată de un bărbat pe TikTok a devenit virală după ce acesta a început să îndepărteze cu mâna şuruburile care nu erau fixate pe parapetul Podulul de la Brăila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Reacţia autorităţilor după ce un bărbat a desprins cu mâna şuruburile de pe Podul de la Brăila: "Muncitorii au uitat să le strângă. Nu cade podul"