Antena Meniu Search
x

Video JO 2024. Flacăra Olimpică a ajuns în Franța. 10.000 oameni o vor purta prin cel puţin 450 de orașe: "Putem să fim mândri"

JO 2024 de la Paris. Flacăra Olimpică și-a început, oficial, călătoria de 11 săptămâni prin Franţa. Nava din secolul al 19-lea care a adus-o din Grecia a intrat, aseară, în vechiul Port din Marsilia, unde a fost întâmpinată de sute de mii de oameni. Printre ei s-a aflat, bineînţeles, şi preşedintele Emmanuel Macron. A urmat o ceremonie grandioasă cu focuri de artificii şi spectacole aviatice, iar mai apoi torţa a fost predată primei din cele 10.000 de personalităţi care o vor purta prin toată ţara. 

de Redactia Observator

la 09.05.2024, 21:12

Vezi și

După o călătorie de 12 zile pe Mediterana, velierul istoric cu trei catarge "Belem " şi-a făcut intrarea triumfală în Vechiul Port din Marsilia. Flacăra olimpică a fost primit cu urale, în acordurile La Marseillaise - imnul național al Franţei.

Momentul grandios a fost marcat de un foc de artificii

Momentul grandios a fost marcat de un foc de artificii şi un comitet de întâmpinare format din 1.000 de ambarcaţiuni. Şi aviaţia franceză a făcut spectacol: aeronavele au desenat pe cer cele cinci inele olimpice.

Emmanuel Macron, președintele Franței: Flacăra este aici, Jocurile Olimpice și cele Paralimpice sunt aici, în viața unei țări întregi, în viața Franței. Putem să fim mândri.

Pe acelaşi subiect

Înotătorul Florent Manaudou a fost primul care a purtat torța olimpică pe pământ francez. A predat ştafeta unei sportive paralimpice, iar câteva clipe mai târziu, rapperul Jul, născut în Marsilia, a aprins suportul flăcării. Unii internauţi nu sunt, însă, convinşi că artistul a fost cea mai potrivită alegere.

10.000 oameni vor purta legendara flacără prin cel puţin 450 de orașe

10.000 oameni, care s-au făcut remarcaţi prin realizările lor, vor purta legendara flacără prin cel puţin 450 de orașe, timp de 11 săptămâni, până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris de pe 26 iulie.

De Ziua Europei, 26 de sportivi care reprezintă statele membre ale Uniunii au preluat legendara Flacăra. Printre ei, şi fosta noastră campioană la scrimă Ana-Maria Brânză. În mod simbolic, grupul a fost condus de gimnasta ucraineană Maria Vysochanska.

În timpul Olimpiadelor din Antichitate, orice conflict militar înceta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » JO 2024. Flacăra Olimpică a ajuns în Franța. 10.000 oameni o vor purta prin cel puţin 450 de orașe: "Putem să fim mândri"