Antena Meniu Search
x

Video Reacţia mamei elevului violat de două ori la şcoala Titulescu, după gafa Ministerului Educaţiei. Instituţia a mai deschis o anchetă

Gafă cât un abuz al Ministerului Educaţiei. În raportul Corpului de Control de la şcoala Nicolae Titulescu, acolo unde un copil a fost violat de două ori de colegii săi, numele si datele personale ale victimei apar în clar. Mama băiatului e şocată la gândul că astfel de informaţii despre fiul ei puteau ajunge publice. Aşa că insituţia a mai deschis o anchetă.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 16.03.2024, 19:33

Vezi și

Raportul Ministerului prezintă şirul de erori de la şcoala de top din Bucureşti care nu şi-a protejat elevii. Dar în sinteza trimisă către presă, nici mai marii Educaţiei nu o fac. Ba dimpotrivă, expun chiar victima, un copil de 10 ani abuzat sexual de două ori de colegi.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Mai exact, Ministerul Educaţiei ne-a transmis acest document în care erau vizibile datele personale ale copiilor. Mă refer aici la elevul care ar fi fost violat la şcoala Nicolae Titulescu, dar şi la elevul care reclamă bullying acolo. În plus, erau dezvăluite şi numele profesoarelor implicate în această anchetă. Totul, atenţie, în acest raport în care autorităţile cer consiliere şi sprijin în prevenirea stresului post-traumatic pentru copii.

În hârtia oficială, numele şi datele personale sunt acoperite cu un chenar negru. Însă textul de dedesubt devine vizibil imediat ce este copiat într-un alt document. Mai marii din Educaţie spun că regretă greşeala. "Ministerul Educației va demara verificări interne pentru a identifica persoana/persoanele care se fac responsabile de această eroare", a transmis instituţia.

Reacţia mamei elevului agresat

Pe acelaşi subiect

Mama victimei e revoltată de gafa angajaţilor din minister. "Nu este normal să dai datele personale. Numele mai zici, dar datele personale, dacă apar public la Minister, ce facem? Le ia toată lumea".

Femeia este nemulţumită şi de acţiunile Corpului de Control. Acuză că profesorii care i-au ignorat plângerile au scăpat nepedepsiţi. "Doamna directoare nu trebuia să mai profeseze. Dânsa a rămas profesoară de matematică în şcoală. Trebuia să scrie de doamna care s-a dat drept psihologă şi nu e".

Raportul Ministerului arată că directoarea şcolii, demisă între timp din funcţie, a încălcat mai multe regulamente. Nu ar fi anunţat Protecţia Copilului şi Inspectoratul Şcolar despre viol. De asemenea, Ministerul cere deschiderea unui dosar penal pentru neglijenţă în serviciu în cazul membrilor Comisiei de prevenire a violenţei din şcoala Nicolae Titulescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 9 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Reacţia mamei elevului violat de două ori la şcoala Titulescu, după gafa Ministerului Educaţiei. Instituţia a mai deschis o anchetă