Antena Meniu Search
x

Reacţia neaşteptată a unei studente din Cehia care s-a rătăcit în Munţii Piatra Craiului şi a fost la un pas de moarte

A urcat singură şi neechipată corespunzător în Munţii Piatra Craiului, iar de aici a fost doar un pas de moarte.

de Redactia Observator

la 10.02.2024, 21:59

O studentă de 24 de ani din Cehia, care studiază în Bucureşti, mai avea doar 10% din baterie când a reuşit să îi sune pe salvatori. A fost găsită însă după mai bine de două ore, în stare de somnolenţă şi aflată în hipotermie.

A crezut că a ajuns în Rai

Potrivit bizbrasov.ro, atunci când salvamontiştii din Zărnești au ajuns la ea, aceasta a crezut că a ajuns deja în Rai şi chiar i-a întrebat.

Povestea salvării şi imagini de la operaţiunea de salvare au fost postate pe pagina de Facebook Serviciul Public Local Salvamont Zărnești. „O persoanā de sex feminin, de data aceasta din Cehia, fārā niciun element de echipament montan adecvat iernii, cu 10℅ baterie la telefon, ajunge singurā, pe timp de noapte, aproape de vârful Turnu( alt.1923m), pe Padina Hotarului.

O nouā intervenție foarte durā, desfāșuratā contra cronometru, având în vedere situația persoanei, aflatā la limita supraviețuirii, în condiții de iarnā.

O echipă de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, foști sportivi, au găsit victima după mai bine de 2 ore, în stare de somnolență (aflată în hipotermie). S-a aplicat protocolul impus de caz, astfel încât starea victimei să nu se agraveze (schimbarea hainelor ude, lichide calde), în urma căruia acțiunea a fost ținută sub control, iar după câteva ore, victima a reușit, cu sprijinul nostru, sa se mobilizeze și să ajungă în orașul Zărnești pe propriile picioare”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Reacţia neaşteptată a unei studente din Cehia care s-a rătăcit în Munţii Piatra Craiului şi a fost la un pas de moarte