Antena Meniu Search
x

Video Reacția unui fermier după ce a văzut drona SUA de 14 milioane de dolari prăbușită în localitatea Luna

O dronă militară americană de ultimă generaţie, folosită inclusiv la atacuri cu rachete de mare precizie, s-a prăbuşit în apropiere de baza aeriană Câmpia Turzii. Aeronava, care valorează peste 14 milioane de dolari, era in misiune de antrenament şi nu avea armament instalat. La un moment dat a pierdut altitudine, s-a prăbuşit în câmp şi a luat foc. Zona a fost imediat izolată de autorităţi. 

de Redactia Observator

la 14.07.2022, 19:20

Vezi și

Drona s-a prăbuşit la ora 12.15, la 300 de metri de Baza Aeriană din Câmpia Turzii, în zona localităţii Luna. Un nor de fum indica locul în care a căzut aparatul de zbor. În scurt timp, Poliţia Militară a şi sosit la faţa locului şi a izolat perimetrul, în aşteptarea pompierilor.

Alex Prunean, reporter Observator: Locul în care a căzut drona se află la aproximativ un kilometru de aici, în mijlocul unui lan de soia. Ancheta codusă de reprezentanţi ai armatei americane este în plină desfăşurare, astfel că nicio persoană neautorizată nu are voie să intre în perimetru.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale: Este vorba de un accident într-o zonă nelocuită, a căzut o dronă care este proprietatea trupelor americane de la Câmpia Turzii. Nu sunt accidente cu pagube umane. Americanii fac în acest moment o anchetă. A fost pilotată de americani. Nu ştim care sunt cauzele acestei prăbuşiri, dacă este eroare umană sau dacă e o defecţiune tehnică.

Un fermier din zonă a fost printre primii la locul unde s-a prăbușit drona militară

Pe acelaşi subiect

Omul a fugit să vadă ce se întâmplă, speriat că a luat foc lanul de soia din cauza căldurii.

Fermier: Un coleg de fermă m-a sunat că se vede ceva foc acolo sus pe câmp şi în momentul doi am luat, vă daţi seama cu căldurile astea care au fost, am luat maşina, am plecat pe câmp şi când am ajuns acolo la 150-200 de metri de incidentul respectiv se vedea că ardea şi era poliţia militară acolo şi nu mi-a dat voie să ajung.

Reporter: Zboară des dronele pe acolo? Le vedeţi des?

Fermier: Aici toată ziua zboară.

Localnic: Am văzut numai două maşini de pompieri şi am auzit că a picat o dronă.

Reporter: Unde, în ce zonă?

Localnic: Acolo jos, e o fermă a unui olandez şi acolo a căzut. 

Reporter: Vă temeţi?

Localnic: Cum să mă tem, aici circulă unele de numai.

Drona de tip MQ-9 Reaper este o aeronavă fără pilot, care execută atât misiuni de supraveghere și recunoaștere, cât și misiuni de identificare și neutralizare a unor ținte. Una dintre cele mai răsunătoare acţiuni în care a fost implicată drona a fost cea legată de asasinarea unui general iranian lângă Bagdad. SUA dețin aproximativ 300 de astfel de aparate de zbor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Reacția unui fermier după ce a văzut drona SUA de 14 milioane de dolari prăbușită în localitatea Luna