Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Reacţia unui turist italian, ajuns pe Calea Victoriei în weekendul în care bucureştenii au ieşit pe străzi în paşi de dans: "E foarte tare"

Sute de români au participat la cel mai mare eveniment de dans urban si comunitar din România, în acest weekend. Peste 60 de şcoli de dans, cu peste 2.500 de dansatori profesionişti au împânzit Calea Victoriei, într-un decor de poveste, cu ritmuri care mai de care mai antrenante. Oamenii i-au privit, i-au admirat şi au dansat alături de ei până târziu în noapte.

de Ana Maria Munteanu

la 26.08.2024 , 09:15

Organizatorii au pregătit o adevărată fiesta pe Calea Victoriei, care redevine, astfel, cel mai mare ring de dans pentru artiști profesioniști, amatori, dar și trecători cu peste 20 de stiluri de dans, diferite. Cel puţin 180 de spectacole au fost oferite de şcolile de dans participante la eveniment, dar un rol important l-au avut şi momentele de interacţiune cu bucureştenii care au fost invitaţi să îşi pună cei mai comozi pantofi şă să danseze până la epuizare.

Toţi ochii au fost aţintiţi asupra dansului indian. "Ne-a plăcut! interesant, deosebit, mai ales aici unde sunt culturi diferite. Ne place să vedem lucruri interesante şi e o oportunitate pentru Bucureşti şi pentru cultura lor, de a o vedea şi noi, de a înţelege despre ce este vorba".

Şi turiştii care sunt doar în vizită pe meleagurile româneşti au îmbrăţişat iniţiativa organizatorilor. "Este atât de tare, adică strada închisă şi oameni dansând, e foarte tare. Dansatorii profesionişti dansează cu oamenii care nu au nicio treabă cu dansul, doar împărţind bucuria. Asta e cool".

Vezi și

Bineînţeles, de la eveniment nu au lipsit nici dansurile tradiţionale româneşti. "La ţară încă se păstrează tradiţia, eu vorbesc despre folclor, însă bucureştenii au aşa un şoc când văd parte de folclor, port popular. Am venit pe Calea Victoriei, am mers aşa pe jos pe la terasele de "fiţe" şi noi aşa, ca nişte ţărănuşi, în costume populare, mi-a plăcut! Toţi oamenii priveau aşa şi apoi schiţau un zâmbet, ceea ce pe noi ne bucură", spune Eduard Horobeanu, coregraf Ansamblul Carpaţi.

Oamenii nu au stat prea mult pe gânduri şi au intrat în horă. "Cine a avut iniţiativa asta să o mai facă! Să scoată lumea din casă, să te relaxezi şi te distrezi, te simţi bine. Foarte frumos". Weekendul viitor, petrecăreţii se mută! Brașovul Dansează în Piața Sfatului pe 31 august!

Ana Maria Munteanu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Evenimente » Reacţia unui turist italian, ajuns pe Calea Victoriei în weekendul în care bucureştenii au ieşit pe străzi în paşi de dans: "E foarte tare"