Antena Meniu Search
x

Video Recensământ 2022. Bilanţ cu "ghinion": după multe complicaţii şi amânări, INS are o nouă problemă

Recensământul este la final. Până acum, numărătoarea a fost cu ghinion: a fost amânată din cauza pandemiei şi apoi prelungită pe motiv că nu au fost suficienţi oameni care să meargă din uşă în uşă pentru colectarea datelor. Pe ultima sută de metri, majoritatea centrelor de recenzare sunt goale, iar Institutul Naţional de Statistică are probleme cu exportul datelor.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 30.07.2022, 20:32

Vezi și

În penultima zi de recenzare, în Bucureşti, sunt centre unde bate vântul. La liceul Matei Basarab rar vezi picior de cetăţean venit pentru marea numărare. Altă şcoală, la fel de puţine persoane.

Bianca Iacob, reporter Observator: La Liceul Mihai Bravu din Sectorul 3 astăzi sunt doi recenzori față de săptămâna trecută, când au fost opt. Până la orele prânzului au venit undeva în jur de 20 persoane, iar ieri toată ziua s-au recenzat mai puțin de 100 de persoane, comparativ cu săptămâna trecută, când media pe zi era de 400.

Recensământ 2022: Nu mai sunt cozi la recenzare nici la centrele din mall-uri

Laurențiu Ștefan, coordonator recenzori Sectorul 3: Am avut oameni în parcuri, în piețe, la gurile de metrou, la primărie, am încercat să deschidem cât mai multe puncte că lumea să aibă acces, dar nu s-au deranjat să vină.

Pe acelaşi subiect

În Sectorul 2, la piaţa Bucur Obor, se fac liste pentru recensământ. Recensământul se face şi la piscină. În Sectorul 6, cine merge la plajă, poate trece şi pe la recenzori ca să nu primească amendă. Ultime date ale Institutului National de Statistică sunt de joi. Cauza ar fi unele probleme cu exportul datelor.

Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt INS: Au fost nişte probleme legate de exportul datelor, dar nu este niciun risc de compromitere a datelor, pur şi simplu este o problemă la exportul datelor. Aproape 93 la sută din populaţia-ţintă estimată era recenzată. Populaţia ţintă este de 19 milioane de locuitori.

Ultimele cifre raportate arată că judeţele Iaşi, Ilfov şi Timiş sunt pe ultimele locuri la colectarea datelor. Aici se înscrie şi Capitala, cu un procent de sub 70 la sută.

rată Sector 1 - 64.5%

rată Sector 2 - 59.1%

rată Sector 3 - 69.5%

rată Sector 4 - 62.7%

rată Sector 5 - 64.4%

rată Sector 6 - 71.0%

rată Bucureşti - 66.9%

rată Ilfov - 82.3%

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Recensământ 2022. Bilanţ cu "ghinion": după multe complicaţii şi amânări, INS are o nouă problemă