Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Autorităţile române colaborează cu cele din Canada pentru bunul mers al demersurilor regimului liberalizat de vize pentru români

MAE a anunţat că autorităţile române cooperzează cu omologii canadieni, pentru a asigura sustenabilitatea regimului liberalizat de vize pentru romani.

de Redactia Observator

la 20.03.2018 , 13:54

Autorităţile române colaborează cu cele din Canada pentru bunul mers al demersurilor regimului liberalizat de vize pentru români

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că autorităţile române cooperzează cu omologii canadieni, pentru a asigura sustenabilitatea regimului liberalizat de vize pentru români. 

"Până în prezent, evoluţia indicatorilor statistici privind solicitările de azil şi încălcările regimului de şedere corespunde trendului manifestat în primele luni după liberalizarea regimului de vize şi pentru celelalte SMUE care au trecut prin acest proces în ultimii 15 ani. Cu titlu exemplificativ, menționam că, în cazul Ungariei, în primii patru ani de la liberalizarea vizelor au fost înregistrate: 2.537 de solicitări de azil in 2009, 2.350 în 2010, 4.451 în 2011 şi 1.879 în 2012. 

În ceea ce privește România, conform statisticilor prezentate de domnul Ahmed Hussen, ministrul canadian al imigrației, refugiaților și cetățeniei, cu prilejul audierilor din legislativul canadian, de la data de 15.02.2018, numărul cererilor de azil primite din partea unor cetăţeni români, în intervalul decembrie 2017 - ianuarie 2018, s-a ridicat la 232.

Articolul continuă după reclamă

În această etapă, autorităţile române îşi concentrează atenţia pe campaniile de informare menite să contribuie la respectarea legislaţiei canadiene de către cetăţenii români care călătoresc în această ţară şi la verificarea, împreună cu partenerii canadieni, a oricărei informaţii care pare a indica dorinţa unor cetăţeni români de a abuza de regimul liberalizat de vize sau de legislaţia canadiană", au anunţat oficialii MAE. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Autorităţile române colaborează cu cele din Canada pentru bunul mers al demersurilor regimului liberalizat de vize pentru români