Antena Meniu Search
x

Foto Regizor german, atacat de urs în România în timp ce filma în ţara noastră: „Dacă vorbesc despre asta astăzi, mă văd privilegiat" 

Un cunoscut regizor de documentare despre natură din Germania a fost la un pas de moarte în România, când a fost atacat de un urs. S-a întâmplat în urmă cu trei luni, când Andreas Kieling a venit în ţara noastră să filmeze păsări rare în Munţii Carpaţi.

de Monica Palade

la 11.08.2023, 14:06

La scurt timp după ce a scăpat din ghearele animalului, regizorul s-a fotografiat el însuşi plin de sânge. Ursul l-a rănit la cap, la coaste, l-a muşcat de mână şi i-a perforat un plâmân. Regizorul a povestit acum cum a reuşit să supravieţuiască. „Sunt aproape recunoscător pentru această experiență!

La un pas de moarte în România

Dacă vorbesc despre asta astăzi, mă simt privilegiat. S-ar putea să fiu singura persoană din lume care a supraviețuit atacului unui urs și încă mai poate vorbi despre asta într-un mod corespunzător”, spune Kieling. Acesta mai spune că 18 din 24 de atacuri de urși în România sunt fatale, relatează Bild, citat de The Sun.

Andreas a povestit şi cum s-a produs atacul. Filma când s-a trezit cu ursul la 6 metri în faţa lui. „Am putut să-mi protejez gâtul când era deasupra mea. Dacă ar fi prins acolo, asta ar fi fost”, a spus el pentru Bild.

Trucul era să nu leșin de durere – și mai ales să nu țipe. „Când urșii se luptă între ei, ei reacționează rapid. Când unul se supune, celălalt îl dă drumul repede. Acesta a fost norocul meu.” În urma atacului, Andreas a numit cicatricile lăsate în urmă un „adevărat tatuaj”, în timp ce a descris modul în care colții ursului i-au pătruns. „A intrat până la os. S-a vindecat surprinzător de bine. A fost o durere incredibilă”, a mai spus regizorul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Regizor german, atacat de urs în România în timp ce filma în ţara noastră: „Dacă vorbesc despre asta astăzi, mă văd privilegiat"