Antena Meniu Search
x

Reguli noi pentru localurile fără autorizaţie ISU în caz de incendiu. Afişul care va avertiza clienţii

Magazinele, barurile, sălile de spectacole, dar şi hotelurile care n-au obţinut încă autorizaţia ISU trebui să afişeze la intrare un mesaj de avertizare.

Vezi și

Magazinele, barurile, sălile de spectacole, dar şi hotelurile care n-au obţinut încă autorizaţia ISU trebui să afişeze la intrare un mesaj de avertizare pentru clienţi.

Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, este mesajul pe care magazinele, sălile de spectacol, dar şi hotelurile care n-au obţinut încă autorizaţia de la ISU vor trebui să-l afişeze chiar de la intrare. Folosirea afişului nu exclude însă obligativitatea de a te autoriza pentru siguranţă în caz de incendiu, însă neutilizarea lui poate atrage amenzi de până la cinci mii de lei.

Mai exact, o amendă în plus pentru cei care nu s-au pus la punct cu normele de siguranţă în caz de incendiu şi nu-şi informează clienţii despre acest lucru. Conform legii, mesajul trebuie scris pe fundal alb, cu litere de tipar de culoare roşie, de dimensiuni de cel puţin 2,5 centimetri.

Reprezentanţii Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă spun totuşi că afişul este destinat doar localurilor la care n-au fost descoperite abateri grave. Cele care depăşesc capacitatea sau care nu au instalaţii de stingere a incendiilor vor fi închise pe loc.

La nivel naţional, în jur de 3.700 de localuri funcţionează fără autorizaţia ISU. Asta înseamnă zeci de mii de români care sunt în pericol de moarte, în caz de incendiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Reguli noi pentru localurile fără autorizaţie ISU în caz de incendiu. Afişul care va avertiza clienţii