Antena Meniu Search
x

Video Reguli stupide în parcurile din Bucureşti: nu ai voie să păşunezi sau să prinzi veveriţe cu plasa de fluturi

Reguli bizare în parcurile Capitalei. De exemplu, în Cişmigiu şi Herăstrău este interzis pasunatul sau  să prinzi veveriţe cu plasa de fluturi. Iar dacă în alte ţări, parcurile sunt locuri de picnic şi relaxare, la noi încă nu ai voie să calci pe iarbă, pentru că asta te poate lăsa fără câteva sute de lei în buzunar.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 28.09.2023, 20:09

Vezi și

Regulile din parcurile din Capitală sunt stricte dar multe şi de neînţeles pentru mulţi vizitatori. De la "nu rupeţi florile", până la..."păşunatul interzis". "Cred că nimeni nu vine cu oile prin Cişmigiu, de exemplu. Ar trebui rectificate unele", spune un bucureştean. Iar dacă vă gândeaţi să vă spălaţi maşina în parc, trebuie să ştiţi că şi acest lucru este interzis. Nici reparatul maşinii nu este permis.

În parcul Herăstrău este permis accesul maşinilor pe aleile principale însă în cazul în care  autoturismul vi se strică şi încercaţi să îl reparaţi aici, este posibil să primiţi amendă. "Sunt absurde de tot. În societatea în care trăim astăzi, la cât e de dezvoltată, nu cred că e ok", spune un bucureştean. Deşi în majoritatea parcurilor din marile oraşe occidentale se poate sta pe iarbă, la noi amenda pentru cei care calcă pe spaţiul verde este de 2.500 de lei.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei nu au vrut să comenteze aceste seturi de reguli impuse locuitorilor şi turiştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Reguli stupide în parcurile din Bucureşti: nu ai voie să păşunezi sau să prinzi veveriţe cu plasa de fluturi