Antena Meniu Search
x

Video "Reparaţie" românească: rezervorul de apă strategică al oraşului Dolhasca, sprijinit cu doi salcâmi. Autorităţile speră ca "lucrarea" să ţină două luni

Autorităţile sucevene au găsit o soluţie românească prin care să oprească revărsarea apei din bazinul de alimentare al oraşului Dolhasca. Pentru ca întreaga structură să nu se prăbuşească, s-a decis ca peretele bazinului să fie sprijinit de doi salcâmi.

de Angela Bertea

la 10.03.2023, 13:54

Vezi și

Dacă bazinul cedează locuitorii oraşului Dolhasca rămân fără apă. Mai mult, tot de aici este asigurată şi rezerva strategică de apă a oraşului în cazul unei situaţii de urgenţă. Este o soluţie provizorie găsită de autorităţi până va fi construit un alt bazin.

Acest bazin, construit în 2004, s-a degradat la sfârşitul anului trecut. Atunci, bazinul s-a fisurat. Pentru a ceda de tot şi pentru a nu rămâne oraşul fără apă, s-a intervenit de urgenţă: au fost tăiaţi doi copaci de lângă rezervor şi au fost puşi să susţină structura. Autorităţile locale speră ca această "reparaţie" să ţină încă cel puţin două luni, timp în care, potrivit estimărilor, va fi gata noul bazin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Reparaţie" românească: rezervorul de apă strategică al oraşului Dolhasca, sprijinit cu doi salcâmi. Autorităţile speră ca "lucrarea" să ţină două luni