Antena Meniu Search
x

Video Reporterul Observator Laurenţiu Rădulescu, despre cele mai intense momente trăite în Ucraina: "Se duce o luptă de gherilă. E diferit faţă de Afganistan, au fost planuri diferite"

Laurenţiu Rădulescu a fost trimisul special Observator în Ucraina timp de două săptămâni. A relatat din multe dintre zonele lovite.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 07.03.2022, 19:42

Vezi și

"Diferit faţă de Afganistan, diferit faţă de Georgia. Au fost planuri diferite de luptă şi implicări diferite ale oamenilor. Am încercat să intrăm în Kiev după ce am fost în Mariupol. Am reuşit să ieşim din Mariupol pe ultima cale, cu doar o zi înainte de bombardamente. În Kiev, de asemenea, mai era o singură cale de intrare. Se pare că în momentul de faţă, portul din Mariupol este ocupat de ruşi. Se duce o luptă de gherilă, nu poţi spune de la o oră la altă dacă oraşele ocupate vor mai rămâne sub stăpânirea ruşilor. No fly zone înseamnă că nu se permite ca nicio aeronavă comercială sau militară nu poate zbura deasupra Ucrainei. Mi-e greu să cred că se va merge pe această variantă pentru că Rusia spune că asta ar înseamna intrarea în război a ţărilor respective.

Oamenii ne legitimau pe stradă. Dacă nu le arătai un paşaport sau o legitimaţie de presă, era chemată imediat poliţia. Oamenii erau sceptici şi cred că era mai bine aşa. După un timp, relaţia presei cu autorităţile ucrainene a devenit cât se poate de normală. Arătam acele paşapoarte şi totul era ok", a declarat Laurenţiu Rădulescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Reporterul Observator Laurenţiu Rădulescu, despre cele mai intense momente trăite în Ucraina: "Se duce o luptă de gherilă. E diferit faţă de Afganistan, au fost planuri diferite"