Antena Meniu Search
x

Video Restricţii pentru următorii doi ani în centrul Capitalei: maşinile mai grele de 3,5 tone nu mai au voie să circule prin Piaţa Unirii

Vehiculele mai grele de trei tone şi jumătate au interzis să mai circule în toată Piaţa Unirii din Bucuresti. Restricţiile se vor menţine aproape doi ani. Apoi vor începe lucrările de consolidare la planşeul Unirii. Zona este încadrată în clasa 4 din 5 de risc după ce specialiştii au descoperit că structura platoului a devenit extrem de periculoasă.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 29.03.2023, 20:01

Vezi și

Planşeul Unirii nu mai poate suporta traficul greu din zonă astfel că, în următorii doi ani, cei care conduc vehicule mai grele de 3,5 tone nu vor mai avea deloc acces în zona Unirii. Practic, va fi blocată toată aria dintre bulevardele Mircea Vodă, Calea Moşilor, Calea Victoriei, Naţiunile Unite şi Bulevardul Mărăşeşti după ce, ultima expertiză făcută anul trecut a arătat că planşeul este încadrat în clasa 4 de risc dintr-un total de 5 puncte. Cu alte cuvinte, poate să cedeze în orice moment.

Toată Piaţa Unirii stă pe planşeul de beton turnat în anul 1940

Însă nu mulţi înţeleg. Alţii au deja soluţii... ocolitoare de lege. "Rişti să se întâmple cum se întâmpla acum 40 de ani, să se descarce noaptea", spune un curier. "Toată acea zonă este foarte vulnerabilă în acest moment. O construcţie care în momentul de faţă prezintă serioase degradări: armături corodate, grinzi fisurate, stalpi de sustinere fisuraţi, depunere de mucegai si multe alte deteriorari ce necesită remediere de urgenţă", a declarat Violeta Boerescu, reprezentant Primăria Sector 4.

Toată Piaţa Unirii stă pe planşeul de beton turnat în anul 1940. Vechi de 80 de ani şi complet erodat de ape, platoul dirijează Dâmboviţa pe sub pământ până în peretele Pasajului rutier Unirii. De acolo, râul trece pe sub pasaj și iese din nou la suprafața lângă Magazinul Unirii. Construcţia din beton acoperă râul Dâmboviţa, pasajul rutier şi metroul pe o lungime de 360 de metri. O posibilă prăbuşire ar afecta inclusiv staţiile Unirii 1 şi Unirii 2. Tocmai de aceea, toată zona intră în reparaţii.

Lucrările de reparaţii şi consolidare la planşeul Unirii vor începe în anul 2025 şi vor dura aproape 3 ani. Pe tot parcursul santierului vor fi restricţii de circulaţie şi inclusiv fantanile de aici vor fi demontate. Prin urmare, centrul oraşului va deveni un şantier, iar unul dintre obiectivele turistice ale Capitalei va fi în mijlocul lucrărilor. Întregul proiect va costa 100 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Restricţii pentru următorii doi ani în centrul Capitalei: maşinile mai grele de 3,5 tone nu mai au voie să circule prin Piaţa Unirii