Antena Meniu Search
x

Video Rețea de cămătari desființată în Capitală. Schema prin care au lăsat pe drumuri mai mulţi bucureşteni

Mai mulţi bucureşteni au rămas pe drumuri după ce s-au îndatorat la cămătari. Ca să se sigure că nu vor rămâne în pierdere, indivizii le dădeau banii cu o singură condiţie: să garanteze cu locuinţa. Oamenii acceptau să primească sumele şi le treceau drept avansuri în contracte de vânzare pentru propriile locuinţe. Prejudiciul depăşeşte un milion de euro. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 22.11.2023, 14:25

Vezi și

10 persoane stau în spatele rețelei de cămătărie din Sectorul 1 al Capitalei. În acest caz, prejudiciul ar fi estimat la un milion de euro.

Cum au ajuns mai mulți bucureșteni pe drumuri

Potrivit anchetatorilor, indivizii dădeau sume uriașe sub formă de împrumut pe care le mascau prin contracte de vânzare-cumpărare sau precontracte de vânzare-cumpărare pentru imobilele deținute de victime în Capitală.

Pentru că sumele și dobânzile erau atât de mari, oamenii se găseau în imposibilitatea de a le mai restitui, motiv pentru care cămătarii treceau direct la executare silită. Așa, mai multe persoane din București au rămas pe drumuri. În această dimineață, anchetatorii au făcut 11 percheziții, iar cei 10 indivizi urmează să ajungă la audieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Rețea de cămătari desființată în Capitală. Schema prin care au lăsat pe drumuri mai mulţi bucureşteni