Antena Meniu Search
x

Video Reţetele vechi cu care Luminiţa nu dă greş niciodată. Sute de turişti îi calcă pragul în gospodăria sa din Apuseni pentru a gusta delicatesele

O localnică dintr-un sat din Apuseni îi pofteşte pe turişti să savureze bucate alese, pregătite după reţete vechi, cu ingrediente din zonă. Festinul se desfăşoară în propria gospodărie, unde mesele sunt pline de cârnaţi, sarmale, răcituri dar şi plăcinte cu mere sau gogoşi pufoase.

de Redactia Observator

la 06.01.2024, 20:52

Vezi și

În gospodăria Luminiţei, totul te îndeamnă să-ţi aduci aminte de gustul bucatelor de casă. De la pâinea frământată şi coaptă în cuptorul de lemne până devine aurie şi crocantă, la cărneturile care sfârâie pe sobă. "Noi gătim proaspăt, chiar se poate participa la făcutul mâncării şi atunci dacă sunt programări, normal nu va mai fi risipă, ştim exact ce număr de persoane vin la masă şi plus că mâncarea se face în acea zi", a declarat Luminiţa Ciuculescu, bucătar.

Capacitatea locului este de 12 persoane

Capacitatea locului este de 12 persoane, iar cei care vin aici ar face bine să nu mănânce nimic înainte. Aperitive de casă, zacuscă, răcituri, ciorbă, cartofi aurii, friptură sau sarmale – toate sunt pregătite cu drag şi aduse aburind la masă. Nici deserturile nu lipsesc de pe masă. Gogoşile rumenite, laptele de pasăre sau tăieţeii cu nucă sunt cele care bucură papilele oricărui pofticios. Plăcinta cu măr este vedeta dulce a locului, mai ales că în zonă sunt multe livezi cu pomi fructiferi.

Locul este cu atât mai atrăgător cu cât clienţii pot vedea cum se prepară bucatele, dar pot şi învăţa să gătească, lucru de care sunt atraşi mai ales copiii, care îşi pot face chiar pâinica lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Reţetele vechi cu care Luminiţa nu dă greş niciodată. Sute de turişti îi calcă pragul în gospodăria sa din Apuseni pentru a gusta delicatesele