Antena Meniu Search
x

Risc mare de incendii de vegetație în Portugalia. MAE a emis o atenționare de călătorie

Aveţi grijă unde vă planificaţi vacanţele în această perioadă. Minsterul Afacerilor Externe a transmis o atenţionare de călătorie în Portugalia, din cauza incendiilor devastatoare de vegetaţie. Potrivit autorităţilor, alerta îi vizează atât pe cei care intenţionează să călătorească în Republica Portugheză cât şi pe cei care se află deja acolo. Astfel, până pe 4 august, în regiunile din zona continentală Nord, Centru, Alto Alentejo dar și Algarve există un risc major de producere a incendiilor de vegetaţie. În acest caz, cetăţenii români sunt rugaţi să evite zonele de risc menţionate.

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 09:25

Vezi și

Potrivit MAE, în Republica Portugheză, pentru perioada 31 iulie - 4 august, autorităţile locale au anunţat existenţa unui risc major de producere a incendiilor de vegetaţie pentru următoarele regiuni din zona continentală: Nord, Centru, Alto Alentejo şi Algarve.

Astfel, cetăţenii românia sunt sfătuiţi să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situaţia existentă atât pe traseu, cât şi la destinaţie şi să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfăşurare sau un pericol iminent de producere a acestora.

MAE recomandă cetăţenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor locale şi să urmărească în permanenţă sursele oficiale de informare publică, prin consultarea paginii oficiale de Internet a Institutului pentru Mare şi Atmosfera: IPMA - Perigo de Incêndio Rural (PIR) Continente, pentru obţinerea informaţiilor actualizate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866; apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă,au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Repubica Portugheză: +351927411628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.ipma.pt/en/, http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Risc mare de incendii de vegetație în Portugalia. MAE a emis o atenționare de călătorie