Antena Meniu Search
x

Video Incendiile care devastează Grecia încep să se domolească. Cinci oameni şi-au pierdut viaţa până acum din cauza flăcărilor

Grecia a fost la un pas de o tragedie uriaşă! Flăcări scăpate de sub control au ajuns la un depozit de muniţii, care a sărit în aer cu un zgomot asurzitor. Reporterii care filmau incendiile de vegetaţie erau foarte aproape de magazia cu explozivi.  

de Redactia Observator

la 28.07.2023, 20:50

Vezi și

După explozia depozitului de muniţie, aflat la 20 de kilometri de oraşul turistic Volos, flăcările înalte s-au văzut de la câţiva kilometri distanţă. În magazii erau bombe de aviaţie de sute de kilograme şi rachete anti-aeriene. Din fericire, nu au existat victime. Localnicii din zonă fuseră evacuaţi din cauza incendiilor de vegetaţie. 

Suflul exploziei de lângă oraşul turistic Volos a făcut ţăndări geamurile caselor din apropiere

Suflul exploziei a făcut ţăndări geamurile caselor din apropiere. O ciupercă uriaşă de foc s-a înălţat în locul depozitului militar. Autorităţile au evacuat în grabă sute de oameni din 12 localităţi, apoi au mutat şi avioanele F-16 dintr-o bază aeriană aflată la 20 de kilometri de depozitul de muniţie. 

Între timp, autorităţile spun că incendiile care devastează Grecia de două săptămâni încep să se domolească. Situaţia rămâne, însă, critică. Au apărut 61 de noi focare în 24 de ore. Cinci oameni au murit până acum din cauza flăcărilor. 

Pe acelaşi subiect

Italia luptă cu disperare împotriva incendiilor care devastează sudul ţării

Italia luptă şi ea cu disperare împotriva incendiilor care devastează sudul ţării. În ultimele şase zile, acolo au avut loc peste trei mii de intervenţii cu aproape 10 mii de pompieri. În zona turistică Salento, piloţii avioanelor de stingere îşi riscă viaţa - trec prin perdele de fum ca să potolească văpaia. Un bărbat de 79 de ani, care a dat foc vegetaţiei ca să curăţe un teren, a fost arestat şi a încercat să mituiască poliţiştii ca să scape. 

Doi bărbaţi au fost reţinuţi şi în Croaţia. Poliţiştii îi acuză că ar fi aprins intenţionat vegetaţia. Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins rapid în zona Split - Trogir. 145 de pompieri au luptat toată noptea că să domolească flăcările înteţite de vântul puternic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Incendiile care devastează Grecia încep să se domolească. Cinci oameni şi-au pierdut viaţa până acum din cauza flăcărilor