Antena Meniu Search
x

Video Români ţinuţi sclavi de alţi români în Spania. Şeful grupării, poreclit "Patriarhul", şi familia sa trăiau în lux: maşini de fiţe şi ceasuri de zeci de mii de euro

O reţea de sclavie condusă de români a fost descoperită de poliţiştii spanioli în regiunea Sevilla. 21 de români şi bulgari erau victimele grupării. Ademeniţi cu locuri de muncă bine plătite, ajunseseră să fie munciţi până la epuizare, fără mâncare şi apă, deseori pedepsiţi inuman. "Stăpânii" lor, români şi ei, duceau însă o viaţă de lux. 

de Redactia Observator

la 23.02.2024, 20:39

Vezi și

Ajunşi în Spania, românii şi bulgarii ademeniţi cu locuri de muncă bune erau ameninţaţi cu macetele şi puşi să culeagă fructe zi-lumină. Fără apă, mâncare şi fără odihnă. Sătul de chinuri, un bărbat a sărit pe fereastra de la etajul unu al fermei unde erau ţinuţi captivi. Iar o tânără a pierdut sarcina din cauza stresului şi a epuizării. 

Şeful grupării, poreclit "Patriarhul"

Luis Garcia, şef Brigada pentru Drepturile Omului: Victimele era ţinute în condiţii dure, insalubre, dormeau pe saltele pe podea fără să aibă posibilitatea să se spele. 

Poliţiştii spanioli au aflat că şeful grupării, poreclit "Patriarhul", înfiinţase companii care făceau contracte cu fermierii pentru culesul fructelor. Era ajutat de alţi doi membri de familie, iar din bandă făceau parte şi femei. Cu toţii aveau nume de cod: "Alexel ţiganul", Roberto sau Regina şi trăiau în lux. În casa lor, poliţiştii au găsit trei maşini scumpe, ceasuri de la branduri exclusiviste, 240 de bijuterii de aur şi aproape 40.000 de euro.

Fernando Gonzalez, şef Unitate de combatere a Reţelelor de Imigrare: Era o reţea criminală, un clan condus de un lider. Victimele erau recrutate, de obicei, prin reţelele de socializare în ţările de origine, cu promisiuni false de angajare.

15 români care îşi exploatau conaţionalii au fost arestaţi de poliţişti. Îi aşteaptă ani grei de închisoare. Astfel de cazuri sunt tot mai des întâlnite în Spania. Sute de români sunt eliberaţi în fiecare an din reţelele de sclavie modernă. Autorităţile de la Madrid spun că 40% dintre autorii sau victimele exploatării prin muncă din Spania provin din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Români ţinuţi sclavi de alţi români în Spania. Şeful grupării, poreclit "Patriarhul", şi familia sa trăiau în lux: maşini de fiţe şi ceasuri de zeci de mii de euro