Antena Meniu Search
x

Video Le promiteau joburi bine plătite, apoi îi lucrau până la epuizare. Două familii de români, capul unei reţele de sclavie în Sevilla

O reţea de sclavie condusă de români a fost descoperită de poliţiştii spanioli. 21 de români şi străini erau victimele grupării care acţiona în Sevilla. Aceştia fuseseră ademeniţi cu locuri de muncă bine plătite, dar ajunseseră să lucreze până la epuizare, fără hrană sau apă, iar uneori erau pedepsiţi inuman. "Stăpânii" lor, români şi ei, duceau însă o viaţă de lux.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 23.02.2024, 14:00

Vezi și

Vorbim despre 15 români care deja au fost reţinuţi. Poliţiştii spanioli au aflat despre această situaţie pe surse şi au făcut nu mai puţin de 7 percheziţii. Vorbim despre o reţea formată din grupări, sau mai bine zis din două familii de români. Din locuinţele lor poliţiştii spanioli au luat nu mai puţin 35.000 euro, mai multe bijuterii, ceasuri, macete dar şi trei bolizi de lux şi au reuşit să salveze 21 de victime.

O minoră a fost nevoită să facă avort

Vorbim de cetăţeni români dar şi străini, ar fi vorba despre moldoveni şi bulgari. Aceştia erau racolaţi prin anunţuri pe reţelele sociale, erau duşi din România până în Spania cu autocarele iar ulterior odată ajunşi acolo documentele de identitate le erau confiscate. Din cauza tratamentelor inumane la care erau supuşi spun poliţiştii spanioli o minoră însărcinată ar fi făcut avort, iar un alt bărbat tot român ar fi încercat să evadeze sărind pe geam.

După ce au fost reţinuţi, poliţiştii continuă ancheta, caută şi alte posibile victime iar din informaţiile pe care le avem cei 15 români riscă ani grei de închisoare pentru sclavie şi exploatare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Le promiteau joburi bine plătite, apoi îi lucrau până la epuizare. Două familii de români, capul unei reţele de sclavie în Sevilla