Antena Meniu Search
x

România are de astăzi primele elicoptere Black Hawk. Vor fi folosite pentru cele mai dificile misiuni de salvare

România are de astăzi primele elicoptere Black Hawk care vor fi folosite pentru misiuni de salvare. Patru astfel de aeronave au intrat deja în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din MAI.

de Redactia Observator

la 24.11.2023, 12:43

Vezi și

O aeronavă poate transporta patru pacienți în stare critică la spital. Elicopterele pot participa la cele mai grele misiuni maritime, dar și terestre, și pot interveni, în cele mai grele condiții, înclusiv pe timp de noapte. 

Dotarea tehnică a aeronavelor va permite derularea unor acţiuni complexe de identificare şi recunoaştere în teren, intervenţii de stingere a incendiilor, căutare-salvare, inclusiv pe mare, transport personal, materiale şi echipament medical, precum şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi evacuarea a până la patru pacienţi critici.

În decembrie, două astfel de aeronave vor sosi în dotarea Inspectoratului General de Aviație și, de asemenea, în luna ianuarie și polițiștii vor avea un astfel de elicopter pentru controlul traficului. În prezent, în flota IGAV-ului se află 40 de aeronave  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » România are de astăzi primele elicoptere Black Hawk. Vor fi folosite pentru cele mai dificile misiuni de salvare