Antena Meniu Search
x

Video România, campioana Europei la numărul de accidente rutiere: 76 în fiecare zi. Tot zilnic, 4 români își găsesc sfârșitul pe șoselele din țară

România este din nou campioană la numărul de accidente produse anual pe șosele. Țara noastră conduce detașat în clasamentul european, arată datele Institutului Național de Statistică. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 28.05.2023, 11:26

Vezi și

Potrivit datelor, anul trecut în țara noastră s-au înregistrat 28.000 de accidente de circulație - 76 în fiecare zi - 4 români murind zilnic ca urmare a acestora. Iar numărul de decese din România este peste dublul mediei europene. Statisticile mai arată că cele mai multe accidente rutiere au avut loc în București, 3.628, urmat de Iași cu 1.235 și Cluj, cu 1.227.

Față de anul 2021, anul trecut cea mai mare creştere, respectiv cu 10,2%, s-a înregistrat la numărul accidentelor în care a fost implicat un singur vehicul. Aceeași statistica arată că cele mai multe evenimente rutiere au avut loc în lunile de vară, august, iulie și iunie.

România, campioană la accidente rutiere

Toate aceste cifre situează România pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul mare de accidente de circulație înregistrate, iar la polul opus se află Suedia și alte opt țări printre care Danemarca, Germania, Irlanda si Cipru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » România, campioana Europei la numărul de accidente rutiere: 76 în fiecare zi. Tot zilnic, 4 români își găsesc sfârșitul pe șoselele din țară